Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Εμβολιασμοί: Ποιοι θα πάρουν σειρά;

Εμβολιασμοί: Ποιοι θα πάρουν σειρά;

Το ενδεχόμενο ειδικές επαγγελματικές ομάδες να πάρουν σειρά στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, μετά την ολοκλήρωση των εμβολιασμών σε άτομα άνω των 60 και ατόμων που πάσχουν από βαριά νοσήματα, φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση.
Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η «Καθημερινή» στο τραπέζι φαίνεται να έχει πέσει το σενάριο – πριν από τις νεότερες ηλικιακά κατηγορίες – να εμβολιαστούν εργαζόμενοι στον τουρισμό, στην εστίαση, διανομείς, εκπαιδευτικοί και δικαστικοί.

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης είχε αναφερθεί στο αίτημα να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι άνθρωποι του κλάδου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού.
Σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως «έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και με τα εμβόλια των άλλων εταιρειών προκειμένου να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τους ανθρώπους στον τουρισμό για να προσκαλέσουμε τους επισκέπτες μας και να ‘’ρεφάρουμε’’ την μεγάλη απώλεια εσόδων που είχαμε πέρσι λόγω της πανδημίας».

Σημείωσε πάντως πως ως προς την ιεράρχηση των ομάδων προτεραιότητας οι προτάσεις γίνονται από την Επιτροπή των ειδικών και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατευθύνει την διαδικασία.
«Είναι ένα στοίχημα για τη χώρα μας να έχουμε το προσωπικό που ασχολείται με τον τουρισμό όσο το δυνατόν πιο θωρακισμένο. Τι θα αποφασίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν το ξέρω αυτή τη στιγμή, σε αυτή την έκταση η οποία αναφέρεται στο δημοσίευμα (σ.σ. της Καθημερινής)» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χ. Θεοχάρης: Μέριμνα για εμβολιασμό κατά προτεραιότητα των ανθρώπων του τουρισμού

Πηγή

About moneyreview