Home / Επιχειρήσεις / Ελληνικό: Deal για τις ΑΠΕ – Αναζητούνται κατασκευαστές για το mall 

Ελληνικό: Deal για τις ΑΠΕ – Αναζητούνται κατασκευαστές για το mall 

Στην παραγωγή πράσινης ενέργειας μπαίνει η Lamda Development μέσω της συμφωνίας με την R Energy 1 Holding που ανακοινώθηκε χθες, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ανάπτυξη πράσινων υποδομών στο Ελληνικό. Παράλληλα η εταιρεία προχωρά στον σχεδιασμό για τις αναπτύξεις της πρώτης φάσης στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, αναζητώντας κατασκευαστές για το εμπορικό κέντρο που θα αναπτυχθεί στη Λ. Βουλιαγμένης. 
Η συμφωνία με την R Energy 1, στην οποία η Lamda αποκτά το 20% και έχει το δικαίωμα για ακόμη 30,1%, δίνει από τη μία πρόσβαση σε ένα χαρτοφυλάκιο 80 φωτοβολταϊκών πάρκων, ισχύος 44 MW, και ενός αιολικού πάρκου ισχύος 16,4 MW. Έτσι, από τη μία η εταιρεία γίνεται και παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας αντισταθμίζοντας τις δαπάνες ηλεκτροδότησης και θέρμανσης/ψύξης των ακινήτων της στο Ελληνικό και άλλων κτιριακών υποδομών. Από την άλλη αποκτά πρόσβαση και σε μια εταιρεία με γνώση στην ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, όπως αυτά που σχεδιάζονται και στο χώρο του Ελληνικού. 

Σημειώνεται πως αυτή είναι η πρώτη από τις πράσινες επενδύσεις που σχεδιάζει η Lamda Devlopment αξιοποιώντας τα κεφάλαια από το πράσινο ομόλογο, ύψους 230 εκατ. ευρώ που εξέδωσε τον προηγούμενο Ιούλιο.
Όπως ανακοινώθηκε χθες η Lamda Development θα επενδύσει ποσό 5 εκατ. ευρώ για την απευθείας απόκτηση του 20% της R Energy 1 Holding, ενώ επιπλέον 10 εκατ. ευρώ θα δοθούν μέσω της κάλυψης από τη Lamda Development ενός μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 10 εκατ. ευρώ και τριετούς διάρκειας, που θα εκδώσει η εταιρεία ΑΠΕ. Κατά τη μετατροπή του εν λόγω δανείου, η Lamda (μέσω της θυγατρικής της Lamda Energy Investments) θα έχει το δικαίωμα να αυξήσει το ποσοστό της στην R Energy 1 Holding σε 50,1%.

Πρόσκληση σε κατασκευαστές για το mall 
Στο μεταξύ η Lamda προετοιμάζει τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της κατασκευαστικής εταιρείας που θα αναλάβει τις εργασίας για το μεγάλο εμπορικό κέντρο που σχεδιάζει στο χώρο. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιεί παρουσιάσεις στις τεχνικές εταιρείες που έχει προσκαλέσει για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, με στόχο οι προσφορές να υποβληθούν πριν την αλλαγή του έτους. 
Όταν ολοκληρωθεί, το νέο εμπορικό κέντρο θα είναι το μεγαλύτερο της χώρας, καθώς θα διαθέτει για εμπορική μίσθωση συνολική μικτή επιφάνεια 72.000 τ.μ. Στόχος της Lamda Development είναι μέσα στο 2023 να έχουν υπογραφεί τα κύρια σημεία των μισθώσεων για το 65% της επιφάνειας που πρόκειται να μισθωθεί και ότι ήδη το ενδιαφέρον ξεπερνά το 80% αυτής. 
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης: 
Lamda Development: Η πρώτη επένδυση από το πράσινο ομόλογό της
Λάτσης: Το Ελληνικό απευθύνεται σε όλους τους πολίτες
Lamda Development: Αυξημένη κατά 66% η λειτουργική κερδοφορία στο εξάμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview