Home / Διάφορα / Ελευσίνα, Καλαμάτα και Ρόδος φιναλίστ για ‘Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης’ το 2021

Ελευσίνα, Καλαμάτα και Ρόδος φιναλίστ για ‘Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης’ το 2021

Μία εκ των τριών ελληνικών πόλεων θα αναδειχτεί, τον ερχόμενο Νοέμβριο, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021

Οι τρεις ελληνικές πόλεις θα συνεχίσουν την κούρσα για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

AdTech AdΠρόκειται για την Ελευσίνα, την Καλαμάτα και τη Ρόδο, οι οποίες νίκησαν το Βόλο, τους Δελφούς, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, τη Λάρισα, τη Λέσβο, το Μεσολόγγι, τον Πειραιά, τη Σαλαμίνα, τη Σάμο και την Τρίπολη, οι οποίες επίσης είχαν θέσει υποψηφιότητα.

Οι φάκελοι των υποψήφιων πόλεων κρίθηκαν από 12μελή επιτροπή εμπειρογνωμόνων (10 μέλη ορισμένα από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δύο Έλληνες εμπειρογνώμονες).

Οι τρεις φιναλίστ καλούνται πλέον να υποβάλουν αναθεωρημένους φακέλους, μετά από τις σχετικές υποδείξεις των εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να λάβουν μέρος στη συνάντηση επιλογής για την ανάδειξη μίας ελληνικής πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021. Η συγκεκριμένη συνάντηση θα γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

“Η ιδέα της φιλοξενίας αποτελεί παλαιά αρχή της Ευρώπης. Οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη χώρα μας φέρουν, εκτός από πόνο και ταλαιπωρία, και τον δικό τους πολιτισμό, ο οποίος πρέπει να μπολιαστεί με τον δικό μας. Το 2021 είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να αναδειχθεί η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα φιλοξενίας στην Ευρώπη”, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Να θυμίσουμε ότι για το τρέχον έτος τον σχετικό τίτλο φέρουν οι Σαν Σεμπαστιάν (Ισπανία) – Βρότσλαβ (Πολωνία), για το 2017 οι Άαρχους (Δανία) – Πάφος (Κύπρος), για το 2018 Λεουβάρντεν (Ολλανδία) – Βαλέτα (Μάλτα) και το 2019 Πλόβντιβ (Βουλγαρία) – Ματέρα (Ιταλία).

About admin