Home / ΑΤΖΕΝΤΑ / ΕΚΤΑΚΤΩΣΠροτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣΠροτάσεις για τις μέρες του lockdown

Την Παρασκευή, στις 10 π.μ. και στις 12.30 μ.μ., μεταφέρονται οι δύο ζωντανές μεταδόσεις της παιδικής παράστασης «Πιστεύω στους μονόκερους» του Μάικλ Μορπούργκο, που είχε ανακοινώσει για σήμερα το Εθνικό Θέατρο. Το έργο αφηγείται την ιστορία ενός παιδιού που ανακαλύπτει στο κατώφλι ενός πολέμου το ασφαλές καταφύγιο των βιβλίων και της φαντασίας. Σκηνοθετεί η Σοφία Βγενοπούλου. Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα livestream.n-t.gr με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου (8 ευρώ). 

Το νέο μυθιστόρημά του με τίτλο «Ζωή μέχρι χθες» (εκδ. Διόπτρα) παρουσιάζει διαδικτυακά σήμερα, στις 7 μ.μ., ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης. Πρωταγωνίστρια του βιβλίου είναι η Αμφιτρίτη Βράνη, μια αδιαπραγμάτευτα μοναχική γυναίκα, που έχοντας περιφρονήσει τη συνηθισμένη ζωή, δίνει τη δική της μάχη με τον χρόνο. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πανταζόπουλος. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τα social media των καταστημάτων Public. 
36 μουσικές συνθέσεις αφιερωμένες σε διάσημες και αφανείς Ελληνίδες ποιήτριες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα περιλαμβάνει το φεμινιστικό μουσικό πρότζεκτ «Arachnesound» της δημιουργού AGF (Aντι Γκράιε-Ριπάτι), που προσφέρει από σήμερα το Iδρυμα Ωνάση μέσω του καναλιού του στο YouTube. Το πρότζεκτ, στο οποίο συνεργάστηκαν σύγχρονες Ελληνίδες συνθέτριες, ερμηνεύτριες, ερευνήτριες και ποιήτριες, περιλαμβάνει κομμάτια για την Αράχνη, την Κασσάνδρα, την Aννα Κομνηνή, αλλά και την Καλλιρρόη Παρρέν, τη Μέλπω Αξιώτη, την Κατερίνα Γώγου, την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ κ.ά. Τις συνθέσεις συνοδεύουν animation του Ανδρέα Καραουλάνη.

Ατζέντα

Πηγή

About kathimerini