Home / Πολιτική / Εθνικό Σχέδιο για την εργασία θα παρουσιάσει το Ποτάμι τον Σεπτέμβριο

Εθνικό Σχέδιο για την εργασία θα παρουσιάσει το Ποτάμι τον Σεπτέμβριο

Το Ποτάμι ενημέρωσε τη ΓΣΕΕ ότι έχει έτοιμο σχέδιο, το οποίο θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο, για μία νέα Εθνική Πολιτική για την εργασία, με στόχο την αντιμετώπιση του υπ? αριθμόν ένα προβλήματος της ανεργίας, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι, μετά τη συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ Ι. Παναγόπουλο και μέλη της Διοίκησης στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, συνάντηση η οποία κράτησε μιάμιση ώρα.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, το καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση της ανεργίας, η μαύρη εργασία, τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το ασφαλιστικό και η λειτουργία των συνδικάτων.

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ακόμη ότι στις προτεραιότητες του Ποταμιού είναι να υπάρξουν νέες διατάξεις για τη διασφάλιση των εργασιακών συλλογικών δικαιωμάτων.

Στην ερώτηση αν συζητήθηκαν τα θέματα των συλλογικών συμβάσεων και των ομαδικών απολύσεων, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ανεργία και τη μαύρη εργασία κατά προτεραιότητα.

About totritomati