Home / Ειδήσεις / Δ. Αβραμόπουλος: Να εφαρμοστεί η απόφαση για την μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων

Δ. Αβραμόπουλος: Να εφαρμοστεί η απόφαση για την μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων

Την ανάγκη να εφαρμοστεί άμεσα η χθεσινή απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για την μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων, κυρίως από την Ελλάδα και την Ιταλία, εξέφρασε ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την είσοδό του στο συμβούλιο των Ευρωπαίων Επιτρόπων σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες.

Ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι όλα τα κράτη-μέλη έχουν την υποχρέωση να εφαρμόσουν τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου υπουργών της ΕΕ. «Υπήρξε ενισχυμένη πλειοψηφία που μας επιτρέπει να επιβάλουμε αυτά που αποφασίσαμε σε όλες τις χώρες», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες απέδειξαν ότι όταν μιλούν για υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, το εννοούν πραγματικά.

Συνεχίζοντας, ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι πρέπει να μπουν όροι για το ποιοι είναι αυτοί που δικαιούνται πράγματι διεθνούς προστασίας (πολιτικοί πρόσφυγες) και ποιοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να έρθουν στην Ευρώπη ακολουθώντας παράνομες διαδρομές και οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέφουν στη χώρα τους.

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/89416/D.-Abramopoulos:-Na-efarmostei-i-apofasi-gia-tin-metegkatastasi-120.000-prosfugon

About basilis progressive