Home / Διεθνή / Δυο νεκροί και επτά συλλήψεις κατά την επιχείρηση στο Σεν Ντενί

Δυο νεκροί και επτά συλλήψεις κατά την επιχείρηση στο Σεν Ντενί

Η αστυνομική επιχείρηση σε διαμέρισμα του Σεν Ντενί τερματίσθηκε, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δοθεί νωρίτερα από αστυνομικές πηγές.

Δύο άνθρωποι που βρίσκονταν οχυρωμένοι στο διαμέρισμα σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και η γυναίκα που ανατινάχθηκε, άγνωστης μέχρι στιγμής, ταυτότητας, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν: τρεις στο διαμέρισμα-στόχο της επιχείρησης, δύο σε γειτονικά διαμερίσματα και δύο στην περιοχή.

Οι ταυτότητες των συλληφθέντων δεν έχουν γίνει γνωστές. Έρευνες διεξάγονται για τον προσδιορισμό της ταυτότητας των νεκρών και των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί και οι ερευνητές δεν είναι «αυτήν τη στιγμή» σε θέση να μιλήσουν για την παρουσία του θεωρούμενου ως εγκέφαλου των επιθέσεων του Παρισιού Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro ότι κανένας πολίτης δεν έχει σκοτωθεί κατά την επιχείρηση στο Σεν Ντενί.

#jesuisunchien, φόρος τιμής στην Diesel, μέλος της επίλεκτης ομάδας RAID

Την ώρα που η αστυνομική επιχείρηση στο Σεν Ντενί βρισκόταν σε εξέλιξη, η γαλλική αστυνομία ανακοίνωνε με μήνυμα στο Twitter τον θάνατο του θηλυκού λυκόσκυλου Diesel που ανήκε στην επίλεκτη μονάδα RAID της γαλλικής αστυνομίας. Η είδηση αναμεταδόθηκε αστραπιαία από τους χρήστες του Ιντερνετ.

“Η Diesel, λυκόσκυλο 7 ετών της #RAID σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες κατά την επιχείρηση” ανακοίνωσε η αστυνομία.

“Οι σκύλοι εφόδου και εντοπισμού εκρηκτικών είναι απαραίτητοι στις αποστολές των μελών της #RAID”, αναφέρεται σε άλλο tweet στο λογαριασμό της γαλλικής αστυνομίας.

Μόλις κυκλοφόρησε η είδηση, δημιουργήθηκε hashtag #jesuisunchien, ως φόρος τιμής στην Diesel από δεκάδες χρήστες του Ιντερνετ.

About m bonsu