Home / Ειδήσεις / Διερευνητικές επαφές με Τουρκία : Τι αποκάλυψε ο Δένδιας

Διερευνητικές επαφές με Τουρκία : Τι αποκάλυψε ο Δένδιας

Στο θέμα των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα, αναφέρθηκε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας μετά και την χθεσινή ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπογράμμισε πως η τουρκική πλευρά, δεσμεύθηκε να προτείνει συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Όπως ξέρετε, η επόμενη συνάντηση πρόκειται να γίνει στην Τουρκία. Έτσι είναι η σειρά, η τελευταία είχε γίνει το 2016 στην Αθήνα, οπότε η Τουρκία που πρόκειται να φιλοξενήσει την επόμενη συνάντηση πρέπει να προτείνει και τη σχετική ημερομηνία. Αναμένουμε από την τουρκική πλευρά» σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Δένδιας βρέθηκε σήμερα στην Πρίστινα όπου επισκέφτηκε το σερβο-ορθόδοξο μοναστήρι της Gracanica στην Πρίστινα.

Ο κ. Δένδιας πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην Πρίστινα όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αβντούλα Χότι (Avdullah Hoti), την υπουργό Εξωτερικών, Μελίζα Χαραντινάι-Στούμπλα (Meliza Haradinaj-Stublla) και την πρόεδρο της Βουλής Βιόσα Οσμάνι (Vjosa Osmani). Συναντήθηκε ακόμη με στελέχη της Ελληνικής Δύναμης (ΕΛΔΥΚΟ) που μετέχει στην KFOR.

Τον κ. Δένδια συνοδεύει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης.

Πηγή

About ingr