Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Champions League / Διέκοψαν τη μετάδοση του ΣΠΟΡ FM στο Καραϊσκάκη!

Διέκοψαν τη μετάδοση του ΣΠΟΡ FM στο Καραϊσκάκη!

Tρεις μεγαλόσωμοι κύριοι εισέβαλαν στα δημοσιογραφικά του «Γ. Καραϊσκάκης» και υποχρέωσαν τους δημοσιογράφους του ΣΠΟΡ FM να διακόψουν τη ραδιοφωνική μετάδοση του Ολυμπιακός – Μπάγερν, την οποία έκαναν με κινητό τηλέφωνο.
Γιατί με κινητό; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αρκετές ώρες πριν τον αγώνα, άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν ενημερώσει προφορικά τους ανθρώπους του ΣΠΟΡ – FM να μην επιχειρήσουν να μεταδώσουν το σπουδαίο παιχνίδι διότι δεν θα τους επιτραπεί να το πράξουν. Προφανώς ο ΣΠΟΡ FM τους αγνόησε, φρόντισε να ενημερώσει από νωρίς το μεσημέρι τους υπεύθυνους της UEFA για το πρόβλημα και έστειλε κανονικά τους δημοσιογράφους του, τους τεχνικούς και την κονσόλα του για τη μετάδοση.

Στο γήπεδο όμως τους ξεκαθάρισαν από τον Ολυμπιακό ότι… απαγορεύουν τη μετάδοση. Την ίδια ώρα, όμως, στην media officer της UEFA οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού υποστήριζαν ότι υπήρχε τεχνικό πρόβλημα στη… γραμμή του ΟΤΕ. Από τον ΟΤΕ όμως ξεκαθαρίστηκε και επισήμως ότι η γραμμή λειτουργούσε κανονικότατα!

Παρ’ όλα αυτά, οι δημοσιογράφοι του σταθμού ξεκίνησαν να μεταδίδουν μέσω των κινητών τους. Πολύ σύντομα, το μέλος του γραφείου τύπου του Ολυμπιακού Θωμάς Μπήχτας τους πλησίασε και τους ζήτησε να σταματήσουν. Εκείνοι δεν συμμορφώθηκαν κι έτσι φτάσαμε στην πειστική παρέμβαση του διευθυντή επικοινωνίας του Ολυμπιακού Κ. Καραπαπά και των ανδρών ασφαλείας του.

Υπό την… διαρκή παρουσία των συγκεκριμένων κυρίων, η μετάδοση από το γήπεδο σταμάτησε στο 23ο λεπτό και συνεχίστηκε αμέσως από το στούντιο χωρίς να γίνει αντιληπτή αυτή η “αλλαγή”. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι είχε ενημερωθεί πριν τη σέντρα για το ζήτημα που είχε προκύψει, η media officer της ΟΥΕΦΑ ήταν επιδεικτικά απούσα καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού…

Εδώ βεβαίως δεν μιλάμε για ένα φιλικό Ολυμπιακός – Κάτω Τραχανοπλαγιά. Εδώ μιλάμε για ποδόσφαιρο στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Το δικαίωμα του ακροατή του ΣΠΟΡ FΜ, του μεγαλύτερου αθλητικού ραδιοφώνου της χώρας, να ακούσει μία μετάδοση με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες δεν επαφίεται στην καλή θέληση του Ολυμπιακού. Είναι θεσμοθετημένο και αναφαίρετο.

Η κατάσταση λοιπόν έχει ξεφύγει τελείως. Η καθεστωτική νοοτροπία της ΠΑΕ Ολυμπιακός ισοπεδώνει κάθε έννοια επαγγελματισμού και δημοσιογραφικής ισονομίας. Στο βωμό της κόντρας τους με άλλους παράγοντες, αλλά και με οποιαδήποτε “ενοχλητική” φωνή, οι υπεύθυνοι της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ δεν διστάζουν να δημιουργήσουν προβλήματα ακόμα και σε δημοσιογράφους που δηλώνουν -και είναι- και φίλοι του Ολυμπιακού, πέρα από επαγγελματίες. Γιατί σε κάποιους στην ΠΑΕ δεν αρέσει η άποψη, η φωνή ή η φάτσα κάποιου άλλου δημοσιογράφου ή παραγωγού…

Και, φυσικά, κανένα αρμόδιο όργανο δεν αντιδρά απέναντι σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση για τα ΜΜΕ, τα οποία είτε πρέπει να είναι υποταγμένα και δεκτικά σε παρεμβάσεις, εντολές και non papers είτε πρέπει να προσλαμβάνουν… bodyguards για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και κουραφέξαλα…

πηγή sdna

About m bonsu