Home / Ειδήσεις / Δερμιτζάκης στα «ΝΕΑ»: Ορατός ο κίνδυνος να έχουμε πάνω 1.000 κρούσματα την ημέρα

Δερμιτζάκης στα «ΝΕΑ»: Ορατός ο κίνδυνος να έχουμε πάνω 1.000 κρούσματα την ημέρα

«Αν μπούμε με 300 κρούσματα του κοροναϊού ημερησίως μέσα στον χειμώνα, είναι σίγουρο ότι σύντομα θα περάσουμε τα 1.000, με αποτελέσματα πραγματικά ανησυχητικά για τη χώρα» λέει ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης μιλώντας στα «ΝΕΑ».

«Είμαστε μπροστά σε μια κατάσταση πραγματικά κρίσιμη και πρέπει να κάνουμε το παν τους επόμενους δυο μήνες και πριν μπούμε σε κλειστούς χώρους για να πέσει ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουμε καθημερινά».

Στην ακόλουθη ερώτηση για το πόσο πρέπει να πέσουν τα ημερήσια κρούσματα κοροναϊού που καταγράφονται αυτή την περίοδο, ώστε να πετύχουμε μια σχετικά ομαλή είσοδο στη χειμερινή περίοδο, απαντάει χωρίς δεύτερη σκέψη: «Σε αριθμούς κάτω των 50 κρουσμάτων. Κι αυτό γιατί αν πάμε στον χειμώνα με την επιδημιολογική εικόνα που δίνουμε σήμερα, δεν θα αρκεί πλέον απλά το να φοράμε τις μάσκες μας σε κλειστούς χώρους για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία» προσθέτει χαρακτηριστικά.

-Τι λέει για τη λειτουργία των σχολείων. Έπρεπε να ανοίξουν; Επαρκούν τα μέτρα προστασίας;

-Οι εκτιμήσεις του για τον χειμώνα που έρχεται. Υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξουμε στην Ελλάδα διαγνωστικά fast τεστ όπως στο εξωτερικό;

-Πότε νομίζει ότι θα έχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορούν

Πηγή

About ingr