Home / Ειδήσεις / Δερμιτζάκης σε ΣΚΑΪ: Πρώτα να σταματήσει η Θεία Κοινωνία και μετά να κλείσουν επιχειρήσεις

Δερμιτζάκης σε ΣΚΑΪ: Πρώτα να σταματήσει η Θεία Κοινωνία και μετά να κλείσουν επιχειρήσεις

Να αλλάξει προσωρινά ο τρόπος που λαμβάνουν οι πιστοί τη Θεία Κοινωνία λόγω της πανδημίας, πρότεινε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Τόνισε πως είναι έλλειψη γενναιότητας να απουσιάζει το θέμα των εκκλησιών από τα μέτρα που λαμβάνονται ενώ γίνεται συζήτηση για κλείσιμο εστιατορίων και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων. «Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητές μας ως κοινωνία σε σχέση με τα κριτήρια της υγείας, τα κριτήρια της οικονομίας και βέβαια τις κοινωνικές επιπτώσεις των όποιων μέτρων», είπε ο κ. Δερμιτζάκης.

«Κατά τη γνώμη μου αυτό θα έπρεπε να είναι από τα πρώτα μέτρα. Έπρεπε να έχει σταματήσει (η Θεία Κοινωνία) ήδη πριν συζητήσουμε για να κλείσουμε εστιατόρια και οικονομικές δραστηριότητες», τόνισε.

Ο καθηγητής πρόσθεσε πως δεν είναι δυνατόν να κλείνουν επιχειρήσεις, να υπάρχει πρόβλημα στο ΑΕΠ και να μην επιδεικνύεται από την πλευρά της Εκκλησίας ευελιξία, με τη χρήση για παράδειγμα πλαστικού κουταλιού ή μεταλλικού που θα φέρει από το σπίτι του ο πιστός για τη Θεία Μετάληψη.

Διευκρίνισε ότι δεν αναφέρεται στις λειτουργίες, που μπορούν να γίνουν κανονικά με τη χρήση μάσκας αλλά μόνο στη Θεία Κοινωνία, καθώς δεν μπορούν να μοιράζονται ένα κουτάλι ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο από τον κορωνοϊό.

Ο κ. Δερμιτζάκης είπε ότι η Θεία Κοινωνία αποτελεί αδιαμφισβήτητο πυρήνα μετάδοσης με βάση τα επιστημονικά δεδομένα.

«Δεν μπορώ να το αποδείξω, διότι δεν μπορούμε να το δούμε αυτό, όπως δεν μπορούμε να δούμε πολλά πράγματα. Το βλέπουμε με βάση τα επιστημονικά δεδομένα. Όπως εμπλέκουμε πάρτι, εστιατόρια, όπως εμπλέκουμε λεωφορεία χωρίς να μπορούμε να το αποδείξουμε, δεν μπορεί να αποκλείσουμε την εμπλοκή Εκκλησιών όπου δεκάδες άνθρωποι μοιράζονται ένα κουτάλι», σημείωσε ο καθηγητής.

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr