Home / Αθλητισμός / ΠΑΟΚ / «Δεν θα ανεχτούμε όσους δημιουργούν πρόβλημα στον ΠΑΟΚ»

«Δεν θα ανεχτούμε όσους δημιουργούν πρόβλημα στον ΠΑΟΚ»

Για τις ενέργειες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ώστε να μην επιτρέψει στο εξής παραβατική συμπεριφορά στην Τούμπα μίλησε ο Κυριάκος Κυριάκος. Πού εναποθέτουν τις ελπίδες τους για ανταλλαγή εισιτηρίων με τον Ηρακλή.

Στην πρόθεση του ΠΑΟΚ να «τελειώσει» από την Τούμπα όσους δημιουργούν πρόβλημα στην ομάδα, αλλά και στο ενδεχόμενο μετακίνησης οπαδών των «ασπρόμαυρων» στο «Καυτανζόγλειο» για το ντέρμπι με τον Ηρακλή, που είναι ακόμη υπαρκτό, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Κυριάκος.

Αναλυτικά, όσα είπε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟK:

Για την ανταλλαγή εισιτηρίων με τον Ηρακλή: «Δε γνωρίζω που δημιουργήθηκε παρανόηση. Αντιλήφθηκα χτες το βράδυ ότι υπήρξε μία λάθος εντύπωση. Ο Ηρακλής μας είχε στείλει νωρίς μις πρόταση. Χτες απαντήσαμε θετικά στην πρόταση που έγινε από τον Ηρακλή για ανταλλαγή 7 χιλιάδων εισιτηρίων και θεωρούσαμε ότι υπήρξε συμφωνία. Αργήσαμε λίγο γιατί είχαμε δύο μεγάλα παιχνίδια νωρίτερα να διοργανώσουμε. Το βράδυ άνθρωπος του Ηρακλή δημιούργησε ασάφεια κάτι που δε μεταφέρθηκε στη σημερινή μας σύσκεψη. Όλα κύλησαν και σήμερα ομαλά και πλέον η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει τη Δευτέρα στα μέτρα τάξης. Η αστυνομία έχει μία μόνιμη άρνηση για να έχει πιο εύκολο έργο. Όμως στις δυσκολίες δεν πρέπει να κόβεις το κεφάλι, αλλά να δίνεις ένα χρώμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να καταφέρνεις να ολοκληρώνεις αυτές τις μετακινήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει φόρμουλα να υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι μία μετακίνηση 400 μέτρων έχει τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας με μετακίνηση χιλιομέτρων. Όλοι θέλουμε αυτά τα παιχνίδια που έλειψαν από την πόλη να γίνονται με φιλάθλους των δύο ομάδων. Υπάρχει η δυνατότητα και η διάθεση και από τους συνδέσμους να γίνονται με ασφάλεια αυτά τα παιχνίδια με οπαδούς και των δύο ομάδων και το δείξαμε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

Για τα μέτρα που πρόκειται να παρθούν ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της Τούμπας: «Μέσα σε τρεις ημέρες είχαμε δύο διαφορετικές εικόνες παιχνιδιών, με την Ντόρτμουντ και με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να πω ότι και στα δύο παιχνίδια δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, αλλά η εικόνα ήταν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό σαφώς βελτιωμένη. Στον αγώνα της Ευρώπης έγινε πολύ αυστηρός έλεγχος στους Γερμανούς σε μία υποδοχή 1400 οπαδών. Έστω και με αυτούς τους ελέγχους πέρασαν πυρσούς και προκάλεσαν αναστάτωση δημιουργώντας αδικαιολόγητη αντίδραση μερίδας δικών μας οπαδών. Τρεις ημέρες μετά πήραμε το μήνυμα και από τους δικούς μας οργανωμένους ότι μπορούν να σκληρύνουν τη στάση τους και τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό με τον Ολυμπιακό. Δεν έγιναν όλα τέλεια γιατί υπήρχαν προβλήματα έξω γιατί δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τον περιβάλλοντα χώρα του γηπέδου και ελπίζω ότι και σε αυτό θα υπάρξει σύντομα λύση. Υπάρχει πλάνο και μέτρα για αυτούς που θέλουν να παρανομήσουν και αυτό δημιουργεί πρόβλημα σε αυτούς που σέβονται την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δε θα επιτρέψουμε να ταλαιπωρηθεί κόσμος που έχει αγοράσει εισιτήριο. Βέβαια δε θα ανακοινώσουμε τα μέτρα που θα πάρουμε για να μην προετοιμάσουμε αυτούς που μας δημιουργούν πρόβλημα, αλλά είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε να συνεχίσουν να μας δημιουργούν πρόβλημα».

Για την απολογία στην UEFA και την καταγγελία της Ντόρτμουντ: «Η απολογία θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου, όταν αγωνιζόμαστε με την Κράσνονταρ. Είναι περίεργο ότι δεν έγινε σε εμάς ή σε κάποιον παρατηρητή καταγγελία από την Ντόρτμουντ. Ίσως να έγινε σαν κίνηση για την υπεράσπιση τους ενώπιον της UEFA. Για τις συγκεκριμένες απώλειες που έκαναν λόγο πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι τα σακίδια υπάρχει εντολή να τοποθετούνται σε ειδικό χώρο όπου υπάρχουν δικοί μας άνθρωποι ασφαλείας αλλά και της Ντόρτμουντ. Εκεί τοποθετούνται πορτοφόλια και οι τσάντες. Δε μας έγινε καμία καταγγελία ότι δεν πήραν τα πράγματα τους όπως έπρεπε».

Για τη ρεβάνς στην Γερμανία: «Υπάρχει συμφωνία για ανταλλαγή εισιτηρίων. Υπολογίζεται ότι θα πάρουμε περίπου 3,5 χιλιάδες εισιτήρια, αλλά είναι νωρίς και θα πρέπει να περιμένουμε και τις αποφάσεις της UEFA».

Για την στάση του ΠΑΟΚ στις εν εξελίξει υποθέσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι εδώ και δύο χρόνια το πρώτο πράγμα στην ατζέντα μας, δεν τα παρακολουθούμε μόνο αλλά θέλουμε να προκαλέσουμε την αποκάλυψη τους. Κάτω από το χτίσιμο της ομάδας μας δε γίνεται να μη μας απασχολούν. Εξάλλου υποσχεθήκαμε στον κόσμο μία καλή ομάδα σε καθαρό πρωτάθλημα. Το πρώτο το παλεύουμε το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με το δεύτερο, αλλά εκεί θα πρέπει να περιμένουμε τις εκκρεμοδικίες και θα βάλουμε στις επόμενες συνεδριάσεις στο τραπέζι το θέμα να πιεστεί η δικαιοσύνη να ενεργήσει γρήγορα. Αυτοί που κατηγορούνται θα θέλουν να αποδείξουν την αθωότητα τους και άρα αν δεν υπάρχει κάτι πονηρό θα πρέπει γρήγορα να κινηθούν οι διαδικασίες και να φύγουν οι σκιές πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τη συνάντηση ενώσεων με τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και την συνάντηση με τον Σπύρο Παπαθανασάκη: «Δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω τη θέση των ενώσεων που ζήτησαν προσκλήσεις και ήρθαν στο γήπεδο. Όταν μας ζητούν εισιτήρια σε μεγάλα παιχνίδια, παρότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι, διευκολύνουμε τη διαδικασία και είμαστε φιλόξενοι όπως πρέπει. Ζήτησαν συνάντηση με τον κ. Σαββίδη. Στο περιθώριο του αγώνα έγινε μία συζήτηση για τις προτάσεις και τις αρχές που θέλει να φέρει ο κ. Σαββίδης στο ποδόσφαιρο. Όσον αφορά στη συνάντηση με τον κ. Παπαθανασάκη έγινε για την ανταλλαγή εισιτηρίων στους αγώνες με τον Ηρακλή που έρχεται, σε μία κουβέντα γενικότερα για αυτό το παιχνίδι».

Για τα χρέη ομάδων προς το Δημόσιο και τον ρόλο της Πολιτείας: «Σχόλιο δεν μπορούμε να κάνουμε για τα χρέη άλλων ομάδων. Εμείς δείξαμε τη στάση μας για τα χρέη. Η πολιτεία έχει τον ρόλο για τον έλεγχο και δεν τον εξάσκησε ποτέ. Όταν ήρθαν και μας ρώτησαν εμείς πληρώσαμε και ήμασταν συνεπής και αυτό μας διαφοροποιεί από το 90% του υπόλοιπου ελληνικού ποδοσφαίρου».

πηγή sport fm

About m bonsu