Home / Αστυνομικά / Δείτε ποιες παραλίες της Αττικής είχαν γίνει «στόχος» συμμορίας που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα

Δείτε ποιες παραλίες της Αττικής είχαν γίνει «στόχος» συμμορίας που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα

 

Στην εξάρθρωση συμμορίας που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα από παραλίες της νοτιοανατολικής Αττικής προχώρησε η Αστυνομία.

Όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθη στις 20 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στη Γλυφάδα,  υπήκοος Λετονίας 51 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο επιπλέον συνεργοί του, μία 42χρονη ημεδαπή και ένας 44χρονος υπήκοος Αρμενίας.

Ο συλληφθείς, από κοινού με τους συνεργούς του, το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων από χώρους στάθμευσης πλαζ στη Νοτιοανατολική Αττική.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, τη στιγμή που στάθμευαν τα πολυτελή αυτοκίνητά τους στους χώρους στάθμευσης των πλαζ. Στη συνέχεια τους ακολουθούσαν στην παραλία και εκμεταλλευόμενοι την απουσία τους, αφαιρούσαν από τις τσάντες τους, μεταξύ άλλων και τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους.

Ένα μέλος της ομάδας αναλάμβανε τότε, να αφαιρέσει το αυτοκίνητο από το χώρο στάθμευσης και να το μεταφέρει σε προκαθορισμένο σημείο «καβάτζα», στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων. Για να βεβαιωθούν ότι τα αυτοκίνητα δεν είχαν εντοπισθεί από τις αρχές, διέρχονταν συχνά από τα σημεία «καβάτζες» και ανά διαστήματα τα μετακινούσαν σε διαφορετικό σημείο.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι με την ίδια μεθοδολογία έχουν αφαιρέσει 20 πολυτελή οχήματα από τις περιοχές της Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης.

Από αυτά, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους 12 αυτοκίνητα.

Στην κατοχή του συλληφθέντα και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε, σε κλεμμένα οχήματα και σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δεκαοκτώ κλειδιά αυτοκινήτων.

Τρεις άδειες οδήγησης τρίτων ατόμων.

Έξι αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας.

Ένα διαβατήριο.

Πλήθος άλλων αντικειμένων των παθόντων.

Δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους, καθώς και για τον εντοπισμό και άλλων κλεμμένων αυτοκινήτων.

About gus_maverick