Home / Ειδήσεις / Γουδή – Κυψέλη σε 13′ με τη Γραμμή 4 – Πότε θα λειτουργήσει

Γουδή – Κυψέλη σε 13′ με τη Γραμμή 4 – Πότε θα λειτουργήσει

«Με τη Γραμμή 4 οι πολίτες θα πηγαίνουν από Γουδή στην Κυψέλη σε 13 λεπτά & από Άλσος Βεΐκου στα Εξάρχεια σε 7 λεπτά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στις εργασίες του μετρό και σημείωσε: «#Με_σχέδιο το εργοτάξιο από φθινόπωρο θα δουλεύει 24/7, υπόγεια πλέον ώστε αρχές του 2023 να έχουν ανοιχθεί τα πρώτα μέτρα σήραγγας. @karamanlis_k  @karagiannisgior».

Η σύμβαση για την κατασκευή του Α’ Τμήματος της Νέας Γραμμής 4 (Άλσος Βεΐκου-Γουδή) υπεγράφη στις 22 Ιουνίου 2021, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα στις 29 Μαρτίου 2021, υπεγράφη και η αντίστοιχη σύμβαση για τις πρόδρομες εργασίες, που βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αποτελείται από δεκαπέντε (15) νέους υπόγειους σταθμούς: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή, καθώς και εννέα (9) ενδιάμεσα ή/και τερματικά φρέατα, μήκους περίπου 13 χλμ. σήραγγας, με συμβατικό τίμημα 1,2 δισ. ευρώ και χρόνο ολοκλήρωσης για το σύνολο του έργου τα 8 έτη.

Πηγή: skai.gr

Για διπλή ανθρωποκτονία θα δικαστεί ο 40χρονος που είχε δολοφονήσει τη νονά και τη μάνα του δικηγόρου του
Απάτη με δικαιούχους επιδόματος ρεύματος: Το νέο κόλπο επιτήδειων για να «αδειάζουν» τραπεζικούς λογαριασμούς
Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε επιχειρηματίας από τη Θεσπρωτία – Του απέσπασαν 27.000 ευρώ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

About skaigr