Home / ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Γιουβέντους: Μεγάλες «φουρτούνες» καθώς σύσσωμο το δ. σ. παραιτήθηκε 

Γιουβέντους: Μεγάλες «φουρτούνες» καθώς σύσσωμο το δ. σ. παραιτήθηκε 

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες Δευτέρα βράδυ ο πρόεδρος της Γιουβέντους όπως και σύσσωμο το διοικητικό της συμβούλιο κι ενώ οι αρχές διεξάγουν έρευνα για φερόμενη παραποίηση των οικονομικών καταστάσεων του ποδοσφαιρικού συλλόγου. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος, οι παραιτήσεις αυτές υποβλήθηκαν αφού το δ.σ. «εξέτασε τη βάση και τη συνάφεια των εκκρεμών νομικών και λογιστικών θεμάτων».

«Αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη περίοδο καθώς η εταιρεία και η ενότητα έχουν αποτύχει», σημείωσε ο Αντρέα Ανιέλι σε επιστολή προς τους εργαζόμενους η οποία τέθηκε υπόψη του Bloomberg, προσθέτοντας ότι η μαζική αποχώρηση θα δώσει στην ομάδα την ευκαιρία να κάνει επανέναρξη. 
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Γιουβέντους Πάβελ Νέντβεντ και ο διευθύνοντας σύμβουλος Μαουρίτσιο Αριβαμπένε υπέβαλαν επίσης την παραίτησή τους, ωστόσο το διοικητικό συμβούλιο ζήτησε από τον Αριβαμπένε να παραμείνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Η έρευνα στις οικονομικές καταστάσεις της ομάδας, είχε να κάνει με τους ισολογισμούς της και πώς εμφανίζονταν σε αυτούς οι παίκτες και τα δικαιώματά τους. Η Γιουβέντους ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα πρέπει να καταθέσει εκ νέου την οικονομική της κατάσταση για το 2022, προσθέτοντας ότι είχε τροποποιήσει τους ισολογισμούς της, οι οποίοι θα πρέπει τώρα να εγκριθούν από τους μετόχους στις 27 Δεκεμβρίου.
Μετά τα δημοσιεύματα για τις δραματικές εξελίξεις, η μετοχή της Γιουβέντους πραγματοποίησε βουτιά έως και 10%, για να περιορίσει στη συνέχεια σημαντικά τις απώλειες και να κινείται με πτώση 2,65%. Η μετοχή καταγράφει απώλειες σχεδόν 20% από τον Ιανουάριο, φέρνοντας την χρηματιστηριακή της αξία σε σχεδόν 692 εκατ. ευρώ. Το 2021, το δ. σ. της ομάδας ενέκρινε αύξηση κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Η μεγαλύτερη ομάδα στην Ιταλία βάσει τίτλων, πέρασε μια περίοδο μεγάλης ακμής κατακτώντας εννέα διαδοχικά πρωταθλήματα Ιταλίας, αφότου επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία αφού είχε υποβιβαστεί ως ένοχη σε σκάνδαλο με στημένα υπέρ της παιχνίδια, το οποίο ονομάστηκε Calciopolis. Η περίοδος αυτή της κυριαρχίας βασίστηκε στην οικονομική ευρωστία που είχε και της έδινε το σημαντικότερο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστριών της. Αποκορύφωμα η απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2018 αντί του ποσού των 118 εκατ. ευρώ. 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview