Home / Αθλητισμός / Για το σερί και το ρεκόρ πριν την Άρσεναλ

Για το σερί και το ρεκόρ πριν την Άρσεναλ

Σίγουρα το παιχνίδι με την Άρσεναλ για τη 2η αγωνιστική του Champions League στο Λονδίνο έχει ξεχωριστεί σημασία για όλους στον Ολυμπιακό.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν έχουν λόγους να συγκεντρωθούν στην αποψινή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (20:30, Novasports 2, ΣΠΟΡ FM 94.6 και sport-fm.gr).

Πρώτα από όλα οι Πειραιώτες θέλουν να διευρύνουν το νικηφόρο σερί τους στις εγχώριες διοργανώσεις, κάνοντας το «πέντε στα πέντε» απέναντι στους Ηπειρώτες και να πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Νησί για να αντιμετωπίσουν την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ.

Ωστόσο, υπάρχει και άλλο ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ που μπορούν να πετύχουν οι «ερυθρόλευκοι», αν καταφέρουν να επικρατήσουν του ΠΑΣ. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός από τον Οκτώβριο του 2011, όταν και αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2 με τον ΟΦΗ στο φαληρικό στάδιο, μετράει 50 νίκες στην έδρα του, σε αγώνες που έχει ανοίξει εκείνος πρώτος το σκορ και καταφέρνει να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Μάρκο Σίλβα σε αυτό το διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο των Πειραιωτών έχει δείξει πως δεν είναι από τους προπονητές που συνηθίζει να τα αλλάζει όλα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Έτσι δεν πρόκειται να δούμε ριζικές αλλαγές απέναντι στους Γιαννιώτες, αν και δεν άνοιξε τα χαρτιά του για σημερινή αναμέτρηση.

Όλα δείχνουν ότι κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σαλίνο, Μποτία, Σιόβα και Μαζουακού. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Καμπιάσο και ο Μιλιβόγεβιτς, με τους Ντουρμάζ και Πάρντο στα πλάγια.

Οργανωτικό ρόλο θα αναλάβει ο Φορτούνης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Ιντέγε. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Αυλωνίτης, Φινμπόγκασον, Ερνάνι, Κασάμι, Κολοβός, Σεμπά και Βούρος. Εκτός είναι οι Φουστέρ, Τσόρι, Μανιάτης, Μπουχαλάκης και Ντα Κόστα.

Η παράδοση με τον ΠΑΣ

Σε 20 παιχνίδια που έχουν γίνει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Πειραιώτες δεν έχουν χάσει κανέναν αγώνα μέσα στο γήπεδό τους. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 16 νίκες και 4 ισοπαλίες, ενώ τα γκολ είναι 50 – 14 υπέρ των νταμπλούχων Ελλάδας.

Οι πέντε τελευταίες αναμετρήσεις

Σεζόν Αγώνας Αποτέλεσμα

2014/15 Ολυμπιακός-ΠΑΣ 2-2
2013/14 Ολυμπιακός-ΠΑΣ 3-2
2012/13 Ολυμπιακός-ΠΑΣ 2-0
2011/12 Ολυμπιακός-ΠΑΣ 2-0
2009/10 Ολυμπιακός-ΠΑΣ 2-2

 

 

 

πηγή:http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/gia-to-seri-kai-to-rekor-prin-tin-arsenal/3111018

About basilis progressive