Η «υπογραφή» του Ματιέ Βαλμπουενά μπήκε… φαρδιά – πλατιά και στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, καθώς ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έκανε την διαφορά στη νίκη των ερυθρόλευκων με 2-1.

Η εντυπωσιακή πάσα στον Ελ Αραμπί, στην φάση του δεύτερου γκολ των ερυθρόλευκων, ήταν η χαρά του ποδοσφαίρου. Ο Βαλμπουενά είναι η χαρά του ποδοσφαίρου.

Ήταν μια κίνηση ευφυΐας του Γάλλου άσου, μιαν ακόμα απόδειξη των ικανοτήτων του πολύπειρου άσου της ομάδας του Πειραιά.

Ο τρόπος με τον οποίο δίνει την μπάλα ο Βαλμπουενά πέφτοντας στο χορτάρι, είναι η επιτομή της τέλειας πάσας. Είναι η μπαλιά που διαλύει κάθε άμυνα.

Είναι η πάσα που περιμένει ο σέντερ φορ για να κάνει την δουλειά του και ο Ελ Αραμπί φρόντισε να μην πάει χαμένη η έμπνευση του συμπαίκτη του.

Ναι ήταν μια έμπνευση του Βαλμπουενά γιατί ο Γάλλος κατάφερε την στιγμή που παραπατούσε, να δει την κίνηση του Ελ Αραμπί.

Και όχι μόνο έκανε την πάσα, αλλά έστειλε την μπάλα «συστημένη» στα πόδια του Μαροκινού για να βρεθεί απέναντι στον Κνετ.

Είχαμε τονίσει πριν λίγες μέρες ότι ο Βαλμπουενά επέστρεψε ορεξάτος και ότι παίκτη με την ποιότητα του Γάλλου δεν έχει καμιά ομάδα στην Ελλάδα.

Ήταν από τους πρωταγωνιστές στη νίκη των πρωταθλητών στην Τρίπολη, ήταν πρωταγωνιστής και στο χθεσινό παιχνίδι στο Αγρίνιο, με μια πάσα που θα ζήλευαν πολλοί μεγάλοι παίκτες.

Αυτός είναι ο Βαλμπουενά και η παρουσία του Γάλλου στο ρόστερ του Ολυμπιακού, είναι μεγάλη υπόθεση για τον Μαρτίνς.

Ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά ξέρει καλά ότι μπορεί πάντα να βασιστεί στον διεθνή άσο και ο Βαλμπουενά δίνει πάντα το 100% για τον Ολυμπιακό.

Ο τρόπος με τον οποίο παλεύει για κάθε μπάλα ο 37χρονος άσος του Ολυμπιακού είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους παίκτες της ομάδας του λιμανιού.

Κι όταν ο Βαλμπουενά βγάζει αυτή την ενέργεια σε κάθε παιχνίδι, τότε όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν.

Χρήζει πάντως ιδιαίτερης μνείας η ενέργεια του Βρουσάι στο ξεκίνημα της φάσης του δεύτερου γκολ των ερυθρόλευκων, καθώς ο νεαρός εξτρέμ των φιλοξενούμενων «έφτιαξε» την φάση καθώς  έκανε πολύ ωραία ντρίπλα στην γραμμή του πλαγίου και συνέχισε με δυνατό σπριντ, πριν δώσει την μπάλα στον Βαλμπουενά.

Πάμε τώρα και στην εικόνα που παρουσίασαν ο Ρέαμπτσιουκ και ο Ντρέγκερ, με τους δύο ακραίους μπακ να παίρνουν καλό βαθμό.

Αμφότεροι είχαν ανεβάσματα στην περιοχή του Παναιτωλικού και ο Ντρέγκερ είχε την έξοχη ενέργεια και την ασίστ στην φάση του πρώτου γκολ της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος δεν είχε τον ίδιο ρυθμό, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό καθώς είχε μείνει εκτός για μεγάλο διάστημα λόγω θλάσης.

Είναι πάντως μεγάλη υπόθεση για τον Μαρτίνς να ξέρει πως μπορεί να βασιστεί στον Ντρέγκερ, καθώς αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειάζεται να παίζει σε όλα τα ματς ο Ραφίνια.

Το σημαντικό σε ότι αφορά τον Ρέαμπτσιουκ είναι πως έδειξε ότι είναι σε καλή φυσική κατάσταση κι αυτό ήταν άλλωστε και το ζητούμενο από την συγκεκριμένη μεταγραφή.

Ο Ολυμπιακός ήθελε έναν παίκτη έτοιμο, να έρθει στην Ελλάδα και να μπορεί να παίξει άμεσα και φαίνεται πως ο Μολδαβός είναι μια πολύτιμη λύση για τον προπονητή των πρωταθλητών.

Αφήσαμε για το φινάλε την επιστροφή του Χασάν. Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τα πλάνα του Μαρτίνς, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός ποντάρει πολλά στον Αιγύπτιο σέντερ φορ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο