Home / GREEN ECONOMY / Για μία ώρα έσβησαν τα φώτα για την Ώρα της Γης

Για μία ώρα έσβησαν τα φώτα για την Ώρα της Γης

Στην «Ώρα της Γης», τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία του WWF συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, το Προεδρικό Μέγαρο, η Βουλή, ο Δήμος Αθηναίων σβήνοντας τα φώτα στο Δημαρχείο και την Τεχνόπολη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη συσκότιση εμβληματικών του κτιρίων της πόλης, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κάστρο Μονεμβασιάς, το Κάστρο Άμφισσας, ο Δήμος Περιστερίου, καθώς και πολλοί ακόμα δήμοι ανά τη χώρα, αλλά και πολλοί πολίτες που κράτησαν τα φώτα των σπιτιών τους σβηστά για μία ώρα.
Όπως σημειώνει το ΑΠΑ, εδώ και 15 χρόνια η Ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία, για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, για να ενώσουν τις φωνές τους και να στείλουν όλοι μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «θέλουμε ένα μέλλον βιώσιμο για όλους. Θέλουμε έναν κόσμο ασφαλή, όπου ο κάθε άνθρωπος θα έχει ίσες ευκαιρίες να εκπληρώσει τα όνειρά του».

Φέτος σε 187 χώρες εκατομμύρια πολιτών, μνημεία και επιχειρήσεις για μία ώρα, από τις 20:30 έως τις 21:30 έσβησαν τα φώτα συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης εστιάζοντας στο κρίσιμο θέμα της βιώσιμης διατροφής, δεδομένου ότι η τροφή (προετοιμασία, προσφορά) αποτελούσε πάντα μια πράξη αγάπης και μια χειρονομία αλληλεγγύης.
moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:
Επιδότηση καυσίμων: Τι προβλέπει η τροπολογία – Το μπόνους των 5 ευρώ
Σκρέκας: Λύση στο θέμα των δασωθέντων αγρών – Σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview