Home / Διεθνή / Για κίνδυνο Ισλαμικών επιθέσων στο Euro 2016 γράφει η «Bild»

Για κίνδυνο Ισλαμικών επιθέσων στο Euro 2016 γράφει η «Bild»

Εκθεση της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας

Αθήνα
Για πιθανές επιθέσεις Ισλαμιστών κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Euro 2016 που θα διεξαχθεί τους επόμενους μήνες στην Γαλλία προειδοποιεί η Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Υπηρεσία (ΒΚΑ) της Γερμανίας, σύμφωνα με έκθεση, την οποία επικαλείται σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Bild».

Σύμφωνα με την ΒΚΑ, σε κίνδυνο βρίσκονται ακόμη και μεμονωμένες εθνικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά. «Μια επιτυχής επίθεση εναντίον εθνικών ομάδων εθνών -‘σταυροφόρων’, στα οποία ασφαλώς περιλαμβάνεται και η Γερμανία, θα είχε ιδιαίτερη συμβολική σημασία», αναφέρεται στην σχετική έκθεση, στην οποία επισημαίνεται ότι η Γαλλία εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο των Ισλαμιστών εξτρεμιστών, λόγω του αποικιοκρατικού παρελθόντος της στην Βόρεια Αφρική και της στρατιωτικής συμμετοχής της στο Μαλί, το Ιράκ και την Συρία.

Ιδιαίτερα υψηλός θεωρείται ο κίνδυνος για «συμβολικούς» και «μαλακούς» στόχους που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ κατά την διάρκεια του Euro 2016 (10 Ιουνίου – 10 Ιουλίου) και μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων. Ενδεχόμενοι δράστες θεωρούνται είτε οργανωμένες ομάδες είτε μεμονωμένοι φανατικοί.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis