Home / Προτεινόμενα / Γιατί ο δημιουργός του dogecoin εγκατέλειψε τα κρυπτονομίσματα

Γιατί ο δημιουργός του dogecoin εγκατέλειψε τα κρυπτονομίσματα

Ο  Jackson Palmer, ο συν-δημιουργός του διάσημου κρυπτονομίσματος dogecoin, με σήμα τον σκύλο shiba inu, έκανε αποκαλύψεις μέσω του Twitter για τον χώρο του crypto.  
«Συχνά με ρωτούν εάν θα ‘επιστρέψω στα κρυπτονομίσματα’ ή εάν θα αρχίσω να μοιράζομαι δημοσίως τις σκέψεις μου για το θέμα αυτό και πάλι. Η απάντηση είναι μέσα από την καρδιά μου ‘όχι’», έγραψε. 

Το 2013, ο Palmer και ο Billy Markus δημιούργησαν το dogecoin σαν αστείο, με βάση το meme «Doge», με τον σκύλο shiba inu. Το δίδυμο δεν περίμενε ότι κάποιος θα έπαιρνε το dogecoin στα σοβαρά. 
Όμως το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε σαν αστείο εκτοξεύτηκε, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα ένα από τα 10 κορυφαία σε κεφαλαιοποίηση. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά άγγιξε το ιστορικό υψηλό των 74 σεντ. 

Παρά την τεράστια άνοδο της τιμής του, οι δύο δημιουργοί του δεν πλούτισαν, καθώς και οι δύο είχαν πουλήσει τα dogecoins τους πριν  από το ράλι. 
Τώρα, με μία σπάνια ανάρτησή του στο Twitter, ο Palmer ασκεί κριτική σε όσους έχουν τη δύναμη στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, λέγοντας ότι η αγορά «ελέγχεται από ένα ισχυρό καρτέλ πλούσιων προσωπικοτήτων» που «κατέληξαν να ενσωματώσουν πολλούς από τους ίδιους οργανισμούς οι οποίοι συνδέονται με το υπάρχον κεντρικό χρηματοοικονομικό σύστημα, το οποίο υποτίθεται ότι ήθελαν να αντικαταστήσουν». 
Και ο Palmer συνέχισε να αποκαλύπτει τα «άπλυτα» της αγοράς του crypto. «Η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων δίνει δύναμη σε ένα δίκτυο από σκοτεινές επιχειρηματικές διασυνδέσεις, πληρωμένους influencers και media που παίρνουν χρήματα για να σε προβάλλουν, προκειμένου να διαιωνίζει τη μανία του γρήγορου πλουτισμού, στις διαστάσεις της αίρεσης, για να αποσπά συνεχώς χρήματα από τους οικονομικά απελπισμένους και αφελείς», έγραψε. 
Ο Palmer παραδέχεται ότι αυτού του είδους η «οικονομική εκμετάλλευση» υπήρχε και πριν από τα κρυπτονομίσματα, αλλά πιστεύει ότι η βιομηχανία του crypto βλάπτει τον «μέσο» άνθρωπο που μπαίνει σε αυτήν. 
Απαντώντας στους ισχυρισμούς αυτούς, ο Markus, έγραψε πως όσα αναφέρει ο Palmer είναι σε γενικές γραμμές σωστά. «Υπάρχουν πολλοί απαίσιοι άνθρωποι που ασχολούνται με τον χώρο του crypto και καταλαβαίνω πλήρως γιατί έχει αρνητικά αισθήματα. Κατανοώ την οπτική γωνία του και οι δύο μας είδαμε κυρίως την αρνητική πλευρά όλων αυτών», σημείωσε. 
«Η κοινότητα του crypto μπορεί να είναι αρκετά ελιτίστικη και όχι πολύ ανοικτή και θέλαμε να κάνουμε μία κοινότητα που να είναι πιο διασκεδαστική, ελαφριά και χωρίς αποκλεισμούς. Το πετύχαμε, για αυτό και η κοινότητα του dogecoin διατηρεί συνεχώς μία παρουσία», έχει πει ο Markus στο CNBC. 
moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«To bitcoin αξίζει ακριβώς μηδέν»

Money Review

Πηγή

About moneyreview