Home / Ειδήσεις / Γιάννης Σκαφτούρος: Ο τελευταίος των «σκληρών» της Greek Mafia

Γιάννης Σκαφτούρος: Ο τελευταίος των «σκληρών» της Greek Mafia

Του Μάκη Συνοδινού

Ο άγραφος “νόμος” που επιβάλει “ημερομηνία λήξης” στους σκληρούς της νύχτας επαληθεύτηκε για άλλη μια φορά εχτές το μεσημέρι στα Σκούρτα Βοιωτίας όπου με 15 σφαίρες δολοφονήθηκε ένας από τους τελευταίους “σκληρούς” της παλαιάς γενιάς στον χώρο της νύχτας και των μπράβων, ο Γιάννης Σκαφτούρος.

Όνομα “βαρύ” στον χώρο της νύχτας, ο “θείος Τζο” όπως ήταν το παρατσούκλι του, υπήρξε στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού και δεξί χέρι του διαβόητου Βασίλη Στεφανάκου που δολοφονήθηκε το 2018 στο Χαϊδάρι, ενώ θεωρείτο ως ένα από τα βασικά στελέχη της “Greek Mafia”.

Στο πλούσιο βιογραφικό του συγκαταλέγονται εκβιασμοί, συμβόλαια θανάτου και άλλα σοβαρά αδικήματα ενώ το όνομα του είχε εμπλακεί στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Παναγοπούλου. Για την υπόθεση αυτή είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια όπως και για την υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου.

Για 25 χρόνια το όνομα του απασχολούσε τις Αρχές με αποκορύφωμα το 2002 που εξαρθρώθηκε το συνδικάτο του εγκλήματος στο οποίο ο 55χρονος βαρυποινίτης θεωρήθηκε ότι είχε τον ρόλο του “ταμία”.

Όπως λένε χαρακτηριστικά αστυνομικοί που χρόνια ασχολούνται με υποθέσεις εκβιασμών και νονών της νύχτας, τρία από τα πιο “βαριά” ψευδώνυμα της νύχτας είναι, “θείος Τζο” (Σκαφτούρος), “Σου ο Σούμο” (Στεφανακος), και ο “κύριος Παναγιώτης” (Βλαστός).

Υπογραμμίζουν μάλιστα πως μετά την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου αλλά και των πρωτοπαλίκαρων του άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και κορυφώθηκε ο “πόλεμος” ανάμεσα στις συμμορίες που λυμαίνονταν τη νύχτα.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος ο οποίος θεωρείτο “μεγάλο κεφάλαιο” στη νύχτα είχε δεχθεί ξανά επίθεση κατά την περίοδο που ήταν έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο δράστης ήταν ένας Αλβανός συγκρατούμενος του που του είχε επιτεθεί με μαχαίρι τραυματίζοντας τον στο πόδι.

Αν και είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια ο “θείος Τζο” κατάφερε να αποφυλακιστεί πριν από 2,5 χρόνια.

Κίνηση τώρα: Τροχαίο στην Αθηνών-Κορίνθου – Από μια λωρίδα η κυκλοφορία
«Μονόδρομος η εγκληματική ενέργεια» και για τα άλλα 2 παιδιά στην Πάτρα, λέει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης στον ΣΚΑΪ
Ηπατίτιδα σε παιδιά: Παιδοηπατολόγος εξηγεί τα ύποπτα συμπτώματα και τον κίνδυνο ηπατικής ανεπάρκειας

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

About skaigr