Home / ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ / Γεύμα με έναν μεγαλοεπενδυτή στα 41.000 δολάρια

Γεύμα με έναν μεγαλοεπενδυτή στα 41.000 δολάρια

Ένα γεύμα τετ-α-τετ με τον δισεκατομμυριούχο μεγαλοεπενδυτή Bill Ackman θα αποκτήσει ο πλειοδότης της δημοπρασίας που πραγματοποιεί το David Lynch Foundation για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πρόκειται για απομίμηση της «παράδοσης» που ξεκίνησε από το 2000 ο Γουόρεν Μπάφετ, του οποίου η φετινή δημοπρασία απέσπασε 19 εκατ. δολάρια.
Η δημοπρασία κλείνει την ερχόμενη δευτέρα, ενώ αυτή τη στιγμή με 29 προσφορές, το δείπνο με τον Bill Ackman φτάνει στα 41.000 δολάρια. Η πρώτη προσφορά ξεκίνησε από τα 15.000 δολάρια. Ο πλειοδότης θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά τον CEO της εταιρείας συμμετοχών και επενδύσεων Pershing Square Capital Management και αν επιθυμεί να φέρει έναν φίλο.

Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διοχετευθούν στους υγειονομικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες και βετεράνους πολέμου της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα μάλιστα με το David Lynch Foundation, ο Ackman δεσμεύτηκε να δώσει αντίστοιχο ποσό με αυτό της πλειοδοσίας για τη στήριξη του Ιδρύματος.
φωτ. AP
Πατώντας στα χνάρια του Σοφού της Ομάχα
Τον Ιούνιο, ανώνυμος πλειοδότης υπέβαλε προσφορά 19 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω eBay και κέρδισε την ευκαιρία να γευματίσει με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Γουόρεν Μπάφετ. Ο ιδρυτής της Berkshire Hathaway θα συναντούσε τον πλειοδότη στο Smith & Wollensky, ένα εξαιρετικά δημοφιλές stakehouse στη Νέα Υόρκη.

Η προσφορά αυτή ήταν τουλάχιστον τέσσερις φορές υψηλότερη από την τελευταία, του 2019, την οποία υπέβαλε ένας επιχειρηματίας από τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων. Σημειώνεται, πως ο Μπάφετ, ο οποίος είναι μέλος του The Giving Pledge και έχει διοχετεύσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, δεν πραγματοποίησε την «παράδοση» του γεύματος στα δύο χρόνια της καραντίνας.
Ο Άκμαν από την πλευρά του έχει εκφράσει επανειλημμένως τον θαυμασμό του για τον Μπάφετ, αποκαλώντας τον «ανεπίσημο μέντορα». Επίσης, έχει «δανειστεί» πολλές φορές φράσεις του για να εξηγήσει δικές του αποφάσεις.
Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι το 2020 ο Άκμαν δήλωσε πως η Pershing Square έχει κατά πάσα πιθανότητα χάσει περισσότερα χρήματα λόγω της Berkshire σε σχέση με κάθε άλλον επενδυτή στον κόσμο. Εξ ου και ρευστοποίησε το μερίδιό της στην Berkshire, καθώς απεδείχθη λιγότερο επιθετική στην αγορά από το προσδοκώμενο.
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
Μπάφετ: 19 εκατ. δολάρια για ένα γεύμα με τον Σοφό της Ομάχα – Ο πραγματικός σκοπός
Στα χνάρια του Μπάφετ και του Γκέιτς ο Τζεφ Μπέζος: Θα δωρίσει την περιουσία του
Ο DJ, ο σταρ της K-pop και ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος: Η παρέα που θα πάει στο διάστημα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview