Home / Προτεινόμενα / Β. Κικίλιας: Εξήντα τρεις πτήσεις από τις ΗΠΑ την εβδομάδα 

Β. Κικίλιας: Εξήντα τρεις πτήσεις από τις ΗΠΑ την εβδομάδα 

«Ο τουρισμός αποτελεί την μεγάλη οικονομική δύναμη της χώρας. Το 2022 η κυβέρνηση και η κοινωνία προσδοκούν μεγάλα έσοδα από τον ελληνικό τουρισμό» ανέφερε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Τουρισμού.
Εξήγησε ότι θα γίνονται 63 πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ και εκτίμησε ότι θα υπάρξει επέκταση της περιόδου μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

«Ποτέ δεν είχαμε 500.000 ταξιδιώτες απευθείας από την Αμερική στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και στην Αθήνα, με την πρώτη πτήση να ξεκινά στις 7 Μαρτίου, ερχόμενοι από Ατλάντα, Σικάγο, Βοστώνη και με τις τρεις αμερικανικές εταιρείες», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.
Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, υπάρχουν  αεροπορικές εταιρείες που ζητούν να ταξιδεύουν όλη την χρόνια στην Ελλάδα. Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχει δυνατότητα να συνδεθεί και η Θεσσαλονίκη απευθείας με την Αμερική.

«Στρατηγικά η στόχευσή μας από το χειμώνα, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χωρά και να φωτίσουμε και άλλους προορισμούς», σημείωσε.
Ξεχωριστή αναφορά έγινε από τον υπουργό Τουρισμού για την εικόνα της Αθήνας, η οποία -όπως είπε- αναβαθμίζεται.
«Η Αθήνα επιστρέφει δυναμικά. Οι τουρίστες κάνουν ουρά περιμένοντας κάτω από την Ακρόπολη και στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Πλάκα, στου Ψυρρή.  Οι καταστηματάρχες στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι λένε ότι έχουν πολλές δεκαετίες να δουν τόσο πολύ κόσμο αυτή την εποχή», είπε ο υπουργός Τουρισμού.
«Μου αρέσει να μιλώ με στοιχεία», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε ότι οι ταξιδιωτικές εισπράξεις -μόνο για την Αθήνα- την περίοδο του φετινού Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου διαμορφώθηκαν στα 273 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 306% από την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Ο υπουργός Τουρισμού επανέλαβε ότι «ταμείο» θα γίνει στο τέλος του 2022, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα πολύ ισχυρά πρώτα στοιχεία που επιβεβαιώνονται ήδη. «Για παράδειγμα, ήμασταν Ρουμανία δύο μέρες για τον οδικό τουρισμό. Οι Ρουμάνοι έχουν ως πρώτη χώρα στην οποία θα πάνε διακοπές φέτος την Ελλάδα. Την άλλη εβδομάδα, θα πάω στη Σερβία και θα συνεχίσουμε έτσι για να καλύψουμε ξέρετε και τη ρωσική αγορά που χάσαμε λόγω του πολέμου», δήλωσε.
Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview