Home / Κόσμος / Βόρεια Κορέα: Δορυφόροι «προβλέπουν» δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς

Βόρεια Κορέα: Δορυφόροι «προβλέπουν» δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς

Εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς εντός των επόμενων εβδομάδων προετοιμάζει η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το ιαπωνικό ειδησειογραφικό πρακτορείο Κυόντο που επικαλείται στρατιωτικές πηγές της Ιαπωνίας.

«Αναλύοντας τις δορυφορικές εικόνες από το πεδίο δοκιμής πυραύλων στο παραθαλάσσιο Τογκτσανγκρί, προκύπρουν σοβαρές ενδείξεις για κάτι τέτοιο», αναφέρει η ίδια πηγή.

Οι πληροφορίες έρχονται μόλις τρεις εβδομάδες μετά τους αμφιλεγόμενους ισχυρισμούς της Βόρειας Κορέας για επιτυχή δοκιμή βόμβας υδρογόνου και συμπίπτουν χρονικά με τις διαβουλεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για επιβολή νέων κυρώσεων στην χώρα.

Παρά τις αμφιβολίες για τις «επιτυχείς» δοκιμές στο βορειοκορεατικό έδαφος, ΗΠΑ και Ιαπωνία συμφώνησαν την Τετάρτη πως είναι απαραίτητη η λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων για το πυραυλικό πρόγραμμα της Πγιονγιάνγκ, η οποία έχει και στο παρελθόν γίνει αποδέκτης κυρώσεων για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει να προβεί σε δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς εδώ και τρεισήμισι χρόνια αλλά οι ειδκοί τώρα πιστεύουν πως η χώρα έχει δρομολογήσει την κατασκευή διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/305513/voreia-korea-doruforoi-provlepoun-dokimes-puraulon-megalou-velinekous/#ixzz3yWCGALLa
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati