Home / Ειδήσεις / Βρέθηκε σπάνιο πτηνό, μισό θηλυκό και μισό αρσενικό

Βρέθηκε σπάνιο πτηνό, μισό θηλυκό και μισό αρσενικό

Στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, ερευνητές στο καταφύγιο άγριας ζωής, Powdermill, εντόπισαν ένα σπάνιο πτηνό το οποίο από τη μία πλευρά του τα φτερά του ήταν ροζ και μαύρα (τυπικό δείγμα αρσενικού) και από την άλλη, τα φτερά του ήταν κίτρινα και λευκά (χαρακτηριστικό θηλυκού).

Διμερής γυναικομορφισμός

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μία γενετική ανωμαλία γνωστή ως διμερής γυναικομορφισμός.

Σε αντίθεση με τους ερμαφρόδιτους οργανισμούς, δηλαδή την συνύπαρξη αρσενικών και θηλυκών αναπαραγωγικών ιστών, οι γυναικόμορφοι εμφανίζουν αρσενικά και θηλυκά χαρακτηριστικά και στις δύο πλευρές του σώματός τους.

Πέρα από τα φτερά, αυτό το σπάνιο πουλί έχει διαφορές ακόμα και στην ουρά. Από τη μία πλευρά, τα φτερά είναι λευκά και μαύρα και από την άλλη γκρι και καφέ.

Posted by Powdermill Nature Reserve on Thursday, 24 September 2020

«Όλη η ομάδα ήταν πολύ ενθουσιασμένη» ανέφερε ένα μέλος της ερευνητικής ομάδας περιγράφοντας το πτηνό ως «μονόκερο».

Μπορεί αυτό το πτηνό να ζευγαρώσει;

Μια δημοφιλής ερώτηση, σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Carnegie, είναι αν αυτό το πουλί έχει την ικανότητα να αναπαράγεται.

Posted by Powdermill Nature Reserve on Thursday, 24 September 2020

«Επειδή συνήθως μόνο η αριστερή ωοθήκη είναι λειτουργική στα πουλιά και η αριστερή πλευρά αυτού του πουλιού είναι θηλυκή, θα μπορούσε θεωρητικά να παράξει μικρά αν ζευγαρώσει με ένα αρσενικό» εξηγούν οι επιστήμονες.

Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει εάν αυτό το πουλί θα μπορεί τελικά να προσελκύσει σύντροφο για αναπαραγωγή ή το κελάηδισμά του θα προκαλέσει σύγχυση στα ομοειδή του.

Πηγή

About ingr