Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Βαριές κατηγορίες για «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Βαριές κατηγορίες για «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα», απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστεία προτείνει ο εισαγγελέας να δικαστούν οι προφυλακισμένοι Βαγγέλης Σταθόπουλος και Διονύσης Μπάκας καθώς και ο καταζητούμενος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης. Και οι τρεις βρέθηκαν στο επίκεντρο έρευνας των διωκτικών και δικαστικών αρχών μετά την ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα ΟΠΑΠ Play του Χολαργού, τον Οκτώβριο του 2019. Ο εισαγγελέας υπέβαλε, την 26η Ιανουαρίου, την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας, το οποίο αναμένεται να εκδώσει παραπεμπτικό βούλευμα το αμέσως επόμενο διάστημα. Το 18μηνο της προφυλάκισης των Σταθόπουλου και Μπάκα, εξάλλου, συμπληρώνεται αρχές Μαΐου.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε την 21η Οκτωβρίου 2019, όταν, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι Χατζηβασιλειάδης και Σταθόπουλος, με την απειλή καλάσνικοφ, πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία στο κατάστημα ΟΠΑΠ Play που βρίσκεται στην οδό 17ης Νοεμβρίου στον Χολαργό, με λεία 1.906 ευρώ. Κατά την αποχώρησή τους ο Σταθόπουλος, που μέχρι εκείνη την ώρα βρισκόταν στην είσοδο του καταστήματος, προσπάθησε να δώσει το όπλο στον Χατζηβασιλειάδη. Ωστόσο, από λάθος χειρισμό πάτησε τη σκανδάλη τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι οι δύο δράστες απομακρύνθηκαν από την περιοχή με μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί δέκα μέρες νωρίτερα από την Πεύκη. Η μηχανή βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε αλσύλλιο του Χολαργού από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ κατά μήκος της διαδρομής υπήρχαν κηλίδες αίματος στο οδόστρωμα. 
Από βίντεο καμερών ασφαλείας και καταθέσεις μαρτύρων, όπως περιγράφονται στην πρόταση του εισαγγελέα, προκύπτει ότι μετά τη ληστεία ο Χατζηβασιλειάδης πήγε για τις πρώτες βοήθειες στο σπίτι του Μπάκα, το οποίο βρίσκεται μόλις μερικά μέτρα από το υποκατάστημα του ΟΠΑΠ, ενώ ο Σταθόπουλος μαζί με μια φίλη του πήγαν στο Σισμανόγλειο προκειμένου να ζητήσουν οδηγίες για τη φροντίδα του τραύματος του Χατζηβασιλειάδη από νοσηλεύτρια με την οποία διατηρούσαν φιλική σχέση. Στην πορεία της νύχτας, οι Μπάκας και Σταθόπουλος φέρονται, σύμφωνα με τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές, να πήραν πέντε πλαστικές σακούλες με όπλα και πυρομαχικά από σπίτι – κρησφύγετο στην οδό Σκοπέλου και να τα μετέφεραν στο σπίτι του Μπάκα στον Χολαργό. Αντίστοιχα, ο Χατζηβασιλειάδης μετέβη στο Σισμανόγλειο, απ’ όπου όμως τελικά αποχώρησε με ταξί, χωρίς να εξεταστεί, υπό τον φόβο να αποκαλυφθεί η εμπλοκή του στη ληστεία. 
Στη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν, στο τιμόνι της κλεμμένης μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία ανιχνεύθηκε μείγμα DNA στο οποίο περιλαμβάνεται ο γενετικός τύπος του Βαγγέλη Σταθόπουλου. Αντίστοιχα, στο σπίτι του Διονύση Μπάκα βρέθηκαν, εκτός από δακτυλικά αποτυπώματα του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, όπλα και πυρομαχικά.

Πηγή

About kathimerini