Home / BUSINESS & FINANCE / Α. Μπουρλά: Υποσχέθηκε διπλασιασμό της παραγωγής εμβολίων της Pfizer

Α. Μπουρλά: Υποσχέθηκε διπλασιασμό της παραγωγής εμβολίων της Pfizer

Να διπλασιάσει την παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού τις επόμενες εβδομάδες δεσμεύτηκε ο Έλληνας διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, στο πλαίσιο επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας στις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι η Pfizer προμηθεύει αυτή τη στιγμή την αμερικανική κυβέρνηση με περίπου 5 εκατ. δόσεις την εβδομάδα.  
Η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμών, καθώς χιλιάδες Αμερικανοί πεθαίνουν από τον ιό κάθε μέρα. Ο πρόεδρος δήλωσε σίγουρος ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει το στόχο του για τη διανομή 100 εκατ. εμβολίων κατά του κορωνοϊού στις πρώτες 100 ημέρες της εξουσίας του. Τόνισε όμως ότι η επιστροφή στην κανονικότητα απέχει ακόμα πολλούς μήνες. 

φωτ.: AP
 
«Βρισκόμαστε εντός προγράμματος προκειμένου να έχουμε αρκετά εμβόλια για όλους τους Αμερικανούς έως τα τέλη του Ιουλίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι Αμερικανοί θα έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά ότι αρκετά εμβόλια θα είναι διαθέσιμα», είπε ο Μπάιντεν, μιλώντας μέσα από μία αποθήκη γεμάτη με καταψύκτες, με κάθε έναν εξ αυτών να κρύβει μέσα του 360.000 δόσεις του εμβολίου. 

«Δεν μπορώ να σας δώσω μία ημερομηνία για το πότε θα τελειώσει αυτή η κρίση. Αλλά μπορώ να σας πω: Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να έρθει αυτή η μέρα το γρηγορότερο», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος. 
φωτ.: AP
 
Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ έχουν εμβολιάσει λιγότερο από το 15% του πληθυσμού τους έναντι μίας ασθένειας που έχει κοστίσει σχεδόν 500.000 ζωές στη χώρα. 
Ο Μπουρλά τόνισε ότι η αύξηση της προσφοράς είναι δυνατή λόγω των βελτιώσεων στη διαδικασία παραγωγής στο εργοστάσιο, των καλύτερων μεθόδων δοκιμών στο εργαστήριο και της χρήσης της εξουσίας που δίνει στον Μπάιντεν το Defense Production Act για την επιτάχυνση της βιομηχανίας. 
φωτ.: AP
 
Η Pfizer δήλωσε ότι θα προμηθεύσει την αμερικανική κυβέρνηση με 100 εκατ. δόσεις έως τα τέλη του Μαρτίου και άλλες 100 εκατ. έως τα τέλη του Μαΐου. Η εταιρεία έχει ήδη διαθέσει 40 εκατ. δόσεις στις ΗΠΑ. 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Πηγή

About moneyreview