Home / Ειδήσεις / Αφιέρωμα του Reuters στους Έλληνες που έμειναν στην χώρα, επινόησαν και πέτυχαν

Αφιέρωμα του Reuters στους Έλληνες που έμειναν στην χώρα, επινόησαν και πέτυχαν

Στους Έλληνες που επέλεξαν να μείνουν στην χώρα μας, να επινοήσουν, να παράγουν και να συμβάλλουν στην ελληνική οικονομία, αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters.

«Εάν η ανάγκη είναι η μήτηρ της επινόησης, οκτώ χρόνια οικονομικής κρίσης και ελάχιστες προοπτικές καριέρας, έχουν αναγκάσει τουλάχιστον μερικούς Έλληνες να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, να αλλάξουν επαγγέλματα και να κάνουν εφευρέσεις για να επιβιώσουν», ξεκινά το άρθρο.

Σε αυτό γίνεται αναφορά σε μερικούς από τους Έλληνες επιχειρηματίες που, ενώ σκέφτονταν να αναζητήσουν την τύχη τους αλλού, προτίμησαν να μείνουν και να προσπαθήσουν ανοίγοντας μια καινοτόμα επιχείρηση. Οι επιχειρήσεις αυτές, σε πολλές από τις οποίες έχει κάνει εκτενή αφιερώματα και η Huffpost Greece, έχουν ξένους πελάτες.

Το Reuters αναφέρεται στον Περικλή και την Ελένη, εμπνευστές των Zylo Eyewear, που ένα πρωινό είχαν την ιδέα να φτιάξουν γυαλιά από ξύλο. Όπως αναφέρει το δίκτυο, τα προϊόντα τους κάνουν θραύση στους ξένους hipsters.

 

 Αναφορά γίνεται και στην «Vasilissa», το μέλι από την Εύβοια με τα φύλλα χρυσού που έχει κατακτήσει Ευρώπη, Αμερική και Ιαπωνία, έμπνευση του Γιάννη Καρυπίδη και της Στέβης Θεοδώρου.

 

Ο τρίτος επιχειρηματίας που αναφέρει το άρθρο είναι ο Δημήτρης Χατζηθόδωρος, ο οποίος έκανε το χόμπι του επάγγελμα και άρχισε να κατασκευάζει ο ίδιος χειροποίητα ψαροντούφεκα, αξίας 450 έως 1.500 ευρώ.

«Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, μπαίνεις σε σκέψεις, αλλάζει η νοοτροπία. Όταν τα πράγματα είναι εύκολα, κανείς δεν παίρνει δύσκολες αποφάσεις», δήλωσε ο ίδιος στο Reuters.

O ίδιος δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που φέρνει «έστω και ένα ευρώ» στην Ελλάδα και πρόσθεσε: «Αυτή η χώρα είναι η πιο ευλογημένη στον κόσμο, όμως δεν της αξίζουν οι άνθρωποι που την κυβερνούν».

πηγή : huffingtonpost.gr

About Kostas Athanasoulis