Home / Lifestyle / Αυτό είναι το τέλειο αφεντικό!!!!

Αυτό είναι το τέλειο αφεντικό!!!!

Παράδειγμα προς μίμηση….

Αφεντικό στέλνει τους υπαλλήλους του υποχρεωτικά για διακοπές και τους δίνει και χρήματα για να περάσουν καλά.

Ο άνθρωπος για να μπορεί να αποδίδει στο μέγιστο όταν βρίσκεται στην εργασία του, πρέπει για κάποιο χρονικό διάστημα να έχει πλήρη “αποσύνδεση” απ’ αυτήν ( δηλ.τα  e-mail, τα computers κλπ) και γενικά  από οτιδήποτε έχει σχέση με τον χώρο αυτής …… αυτό ασπάζεται μια διαπιστωμένα εργασιομανής, που ονομάζεται Jeanette Russell που είναι διευθύντρια οικονομικών στην εταιρεία λογισμικού FullContact, η οποία εδρεύει στο Ντένβερ, όπως αναφέρει το Bloomberg.

«Όταν λέμε ότι προσφέρουμε ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής, αυτή είναι η απόδειξη ότι το εννοούμε», δήλωσε η Jeanette Russell.

Οι διακοπές είναι ένα σοβαρό κομμάτι της επιχείρησης -τα τελευταία 4 χρόνια που αυτή υφίσταται- και για τον λόγο αυτό χορηγεί ένα επίδομα 7.500 δολαρίων ετησίως για να το χρησιμοποιήσει καθένας από τους υπαλλήλους της, μόνο για τις διακοπές του με αυστηρή εντολή να μείνει μακριά από οτιδήποτε αφορά στη δουλειά για όσο διάστημα θα λείπει από αυτή.  Αυτή η χρηματική αμοιβή που δίνεται στους υπαλλήλους κατάσχεται αν δεν τηρηθεί ο ανωτέρω όρος.  Σημειώνεται ότι οι συνάδελφοι (αυτών που φεύγουν για διακοπές)  έχουν πλήρη ενημέρωση από πριν για τις εκκρεμότητες του απόντος εργαζομένου συναδέλφου τους, τις οποίες και αναλαμβάνουν πλήρως.

Η πολιτική αυτή της start-up προσελκύει και διατηρεί το προσωπικό σε μία αγορά εργασίας που όλο και περισσότερο κλίνει προς όφελος του εργαζομένου. Είναι επίσης μια νίκη για τις επιχειρήσεις, επειδή μπορεί να κοστίσει λίγο λιγότερο από αυτό που κοστίζουν οι αυξήσεις και αυτή η ευελιξία βοηθά στην προσέλκυση περιζήτητων υπαλλήλων.

gus_maverick

About gus_maverick