Home / Ελλάδα / «Ασφυξία» στον Πειραιά, πάνω από 1.000 πρόσφυγες φτάνουν στο λιμάνι

«Ασφυξία» στον Πειραιά, πάνω από 1.000 πρόσφυγες φτάνουν στο λιμάνι

Αμείωτες οι ροές

Αθήνα
«Βουλιάζει» ο Πειραιάς από τους πρόσφυγες που φτάνουν κατά εκατοντάδες καθημερινά από τα νησιά του Αιγαίου. Πάνω από 1.000 άτομα αναμένονται και σήμερα, Πέμπτη να φτάσουν στο λιμάνι.

Συγκεκριμένο το πρωί κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Βlue Star 1, μεταφέροντας 580 πρόσφυγε. Το πλοίο μετέφερε 255 άτομα από τη Χίο και 325 από τη Λέσβο.

Οι περισσότεροι επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία του ΟΛΠ με προορισμό τον σταθμό του ηλεκτρικού του Πειραιά.

Εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσει και το πλοίο Διαγόρας, μεταφέροντας 515 πρόσφυγες από Λέρο και Κάλυμνο. Το πλοίο που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Κω, Ρόδο, Σύμη Κάλυμνο Λέρο Λειψοί Πάτμο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 10:40.

Αυτή τη στιγμή έχουν διατεθεί από τον ΟΛΠ τρεις επιβατικοί σταθμοί, αλλά και η πέτρινη αποθήκη για τη φιλοξενία των προσφύγων. Οι περισσότεροι σταθμοί είναι πλέον ασφυκτικά γεμάτοι.

Πολλοί από τους πρόσφυγες μόλις φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά προτιμούν να αναχωρήσουν με λεωφορεία του ΟΛΠ με προορισμό τον ηλεκτρικό σταθμό.

Από την Τετάρτη λειτουργεί επιπλέον ιατρείο στο χώρο του ΟΛΠ όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες από τον Ιατρικό Σύλλογο και τους Γιατρούς του Κόσμου. Μέχρι αργά το βράδυ είχαν εξεταστεί περισσότερα από 400 παιδιά, πολλά από τα οποία παρουσιάζουν συμπτώματα βρογχίτιδας.

Το ιατρείο θα λειτουργεί σε σταθερή βάση και το ωράριο θα είναι από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ με γενικούς ιατρούς, παθολόγους, παιδιάτρους, καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Vassilis Batzis