Home / Αθλητισμός / Ασημένιο μετάλλιο από την Αραούζου στα 5χλμ. ανοιχτής θάλασσας

Ασημένιο μετάλλιο από την Αραούζου στα 5χλμ. ανοιχτής θάλασσας

Με μία μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα άνοιξε η αυλαία των αγωνισμάτων κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου του Καζάν. Η Κέλυ Αραούζου, πραγματοποιώντας μία εκπληκτική κούρσα στο τελευταίο χιλιόμετρο, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ., τερματίζοντας 1.4 δευτερόλεπτα πίσω από την Αμερικανίδα Χέιλι Άντερσον, η οποία επανέλαβε το θρίαμβό της πριν δύο χρόνια στη Βαρκελώνη και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Γερμανίδα Φίνια Βούνραμ.

Η Αραούζου βρισκόταν από την αρχή της κούρσας στο γκρουπ των προπορευόμενων αθλητριών και πέρασε έκτη στα 2.5χλμ. Η Σάρον Φαν Ρούβενταλ από την Ολλανδία (πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρυσι στα 10χλμ.), η οποία οδηγούσε από το ξεκίνημα, «άνοιξε» το ρυθμό της στα μέσα του αγώνα και δημιούργησε σημαντική διαφορά, ενώ μετά τα 3χλμ. η Άντερσον και η Βούνραμ αποσπάστηκαν από το κυρίως γκρουπ και προσπάθησαν να κυνηγήσουν την πρωτοπόρο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε κούρσα αναμονής και, περίπου ένα χιλιόμετρο πριν τον τερματισμό, «ξεκόλλησε» από τις υπόλοιπες και άρχισε να πλησιάζει την Αμερικανίδα και τη Γερμανίδα, την οποία μάλιστα προσπέρασε λίγο αργότερα. Η Άντερσον ανοίχτηκε σε διαφορετική γραμμή και εξαπέλυσε την αντεπίθεσή της, με την Φαν Ρούβενταλ να μένει τελείως από δυνάμεις στην τελική ευθεία, με συνέπεια να χάσει ακόμη και τη θέση στο βάθρο.

Όταν οι αθλήτριες σύγκλιναν για τον τερματισμό, η Άντερσον βρέθηκε μπροστά και κράτησε ως το τέλος την πρώτη θέση, με την Αραούζου να διατηρείται μπροστά από τη Βούνραμ και να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο.

Για την 24χρονη αθλήτρια του Ολυμπιακού, η οποία προπονείται με τον ομοσπονδιακό προπονητή του open water Νίκο Γέμελο, αυτή είναι η σημαντικότερη επιτυχία της ως τώρα καριέρας της, αλλά όχι η πρώτη.

Πριν δύο χρόνια στη Βαρκελόνη, η Αραούζου είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό, μαζί με τους Σπύρο Γιαννιώτη και Αντώνη Φωκαΐδη, ενώ ήταν τέταρτη τόσο στα 5 όσο και στα 10χλμ.

Στο παλμαρέ της υπάρχουν ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2010 και τέσσερα ασημένια μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, δύο εκ των οποίων (το 2010 και το 2012) στα 5χλμ. Επόμενος -και μεγαλύτερος- στόχος της στο Καζάν είναι τα 10χλμ., την προσεχή Τρίτη, όπου πέρα από τη διάκριση θα κυνηγήσει μία θέση στην πρώτη δεκάδα, που δίνει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η πρώτη οκτάδα στα 5χλμ. των γυναικών:

1. Χέιλι Άντερσον (ΗΠΑ) 58:48.4

2. Κέλυ Αραούζου (ΕΛΛΑΔΑ) 58:49.8

3. Φίνια Βούνραμ (Γερμανία) 58:51.0

4. Σάρον Φαν Ρούβενταλ (Ολλανδία) 58:55.5

5. Τζέσικα Γουόκερ (Αυστραλία) 59:09.9

6. Άσλεϊ Τουίτσελ (ΗΠΑ) 59:10.0

7. Μελίσα Γκόρμαν (Αυστραλία) 59:12.7

8. Αναστασία Κραπίβινα (Ρωσία) 59:12.7

 

 

πηγή:http://sports.in.gr/watersports/swimming/article/?aid=1500014965#ref=newsroombox

About basilis progressive