Home / Διεθνή / Ασαφή και σοβαρή εκτιμά την κατάσταση με την Ελλάδα, ο Βέρνερ Φάιμαν

Ασαφή και σοβαρή εκτιμά την κατάσταση με την Ελλάδα, ο Βέρνερ Φάιμαν

Ως ασαφή και σοβαρή, αυτή τη στιγμή, εκτιμά την κατάσταση σε σχέση με την Ελλάδα, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

Όπως είπε μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στη Βιέννη, επείγει τώρα η διαπραγμάτευση ενός προγράμματος, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω μέτρα, διότι χωρίς αυτό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα μπορούσε να προχωρήσει ούτε καν σε μια χρηματοδότηση-γέφυρα.

Ο ίδιος, δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί τώρα, μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, είναι εύκολη η επίτευξη μιας συμφωνίας, όπως ανέφερε, ενώ διερωτήθηκε από πού θα μπορέσει να έλθει τόσο σύντομα αυτό το πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να εξηγήσει ποια στρατηγική ακολουθεί.

Σε συνέντευξή του, νωρίτερα, στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία-Τηλεόραση, είχε επισημάνει την ανάγκη να υπάρξουν στις διαπραγματεύσεις συμβιβασμοί, χωρίς τους οποίους δεν μπορεί να επιτευχθεί αποτέλεσμα, και όπως σημείωσε για συμβιβασμούς φαίνεται να έχει εντολή ο νέος Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Βέρνερ Φάιμαν παρατήρησε, στη συνέντευξή του, ότι είναι πολύ δύσκολη η διακυβέρνηση στην Ελλάδα σε μια τόσο δύσκολη εποχή, επισημαίνοντας ότι πάρα πολλές δυσκολίες προήλθαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν προέκυψαν από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα και δεν μπορεί κανείς να του επιρρίπτει τις ευθύνες, ωστόσο θα πρέπει τώρα να κάνει συμβιβασμούς για να υπάρξουν αποτελέσματα.

πηγή απε μπε

About m bonsu