Home / Διεθνή / Αριθμός ρεκόρ προσφύγων εισήλθε στην Ουγγαρία

Αριθμός ρεκόρ προσφύγων εισήλθε στην Ουγγαρία

Αριθμός ρεκόρ 5.809 προσφύγων εισήλθε χθες στην Ουγγαρία, ανακοίνωσε η αστυνομία, μόλις δύο ημέρες πριν από τη15η Σεπτεμβρίου, οπότε τα σερβο-ουγγρικά σύνορα θα σφραγισθούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ουγγρικής αστυνομίας, ο αριθμός των εισόδων ξεπερνά το ρεκόρ του Σαββάτου, οπότε 4.330 άνθρωποι είχαν εισέλθει στο ουγγρικό έδαφος, καθώς οι πρόσφυγες επιδίδονται σε μία μάχη με τον χρόνο για να εξασφαλίσουν τη διέλευση από τον φράκτη που έχει υψωθεί στα σύνορα με τη Σερβία. Από αύριο, η παραβίαση του φράκτη, μήκους 175 χιλιομέτρων, θα επισείει ποινή φυλάκισης. Από αύριο επίσης, οι ουγγρικές αρχές θα προσφύγουν στη συνδρομή του ουγγρικού στρατού για τη φύλαξη της μεθορίου.

Σύμφωνα με την ουγγρική ενημερωτική ιστοσελίδα Index-hu, η Σερβία θα προσπαθήσει να ωθήσει προς την Ουγγαρία περί τους 25.000 έως 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες κατά τη σημερινή, τελευταία ημέρα.

Επικαλούμενη επίσημες ουγγρικές πηγές, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η Σερβία θα χορηγήσει μεγαλύτερο αριθμό οχημάτων για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών που εισέρχονται στο έδαφός της από την ΠΓΔ της Μακεδονίας, προερχόμενοι από την Ελλάδα, για να φθάσουν μέχρι τη σερβο-ουγγρική μεθόριο.

Φθάνοντας στην Ουγγαρία οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη δυτική Ευρώπη, κυρίως τη Γερμανία και τη Σουηδία μέσω της Αυστρίας, όπως έκαναν δεκάδες χιλιάδες πριν από αυτούς τις τελευταίες εβδομάδες.

Ωστόσο, το Βερολίνο ανακοίνωσε χθες την “προσωρινή” επαναφορά των συνοριακών ελέγχων στα γερμανικά σύνορα, διακόπτοντας την ντε φάντο ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ζώνης Σένγκεν, απέναντι στη μαζική ειροή των προσφύγων, ενώ διέκοψε από χθες το απόγευμα, και μέχρι τις 05.00 σήμερα, τις σιδηροδρομικές συνδέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και την Αυστρία, αφήνοντας χιλιάδες πρόσφυγες παγιδευμένους στο αυστριακό έδαφος.

Η γερμανική συδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn ανακοίνωσε σήμερα τη μερική επανάληψη των δρομολογίων από και προς την Αυστρία, εκτός της σύνδεσης Μόναχο-Σάλτσμπουργκ, που δεν έχει αποκατασταθεί εξαιτίας της παρουσίας ανθρώπων στις γραμμές. Δεν έχει διευκρινισθεί εάν πρόκειται για πρόσφυγες.

Οι υπουργοί Εσωτερικών των 28 συνέρχονται σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν το σύστημα κατανομής των προσφύγων μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/88306/Arithmos-rekor-prosfugon-eisilthe-stin-Ouggaria

About basilis progressive