Μανσίνι και Μπερτόλιο «χόρεψαν» στο δεύτερο ημίχρονο την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης, χάρισαν στον Άρη σπουδαία νίκη (2-0) και του έδωσαν ξεκάθαρο προβάδισμα σε ότι αφορά τη πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Οι δύο Αργεντινοί ήταν οι χρυσές αλλαγές του Άκη Μάντζιου, καθώς άλλαξαν την εικόνα της αναμέτρησης.

Ο Άρης ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν σαφώς ανώτερος ενώ εκτός από τα γκολ είχε και ενα δοκάρι με τον Σάσα. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν στο Κλεάνθης Βικελίδης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ανασταλτικά τους καθήκοντα.

Η αλλαγή του συστήματος σε 4-3-3 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν βγήκε στον Μίλαν Ράσταβατς, καθώς η ομάδα του περιορίστηκε αποκλειστικά σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Άρη μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Ενα αποτέλεσμα που εκτός από προβάδισμα για την πρόκριση, δίνει στην ομάδα του Άκη Μάντζιου και ψυχολογική ώθηση ενόψει της συνέχειας της αγωνιστικής περιόδου.

Το πρόβλημα και οι αλλαγές

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-2-3-1 και έξι αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας τεχνικός είχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Ματίγια, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη ποδοκνημική στη προθέρμανση και τέθηκε νοκ άουτ την τελευταία στιγμή.

Ο Δεληζήσης επέστρεψε μετά από καιρό στο κέντρο της άμυνας, ενώ και ο Τζέγκο πήρε θέση βασικού στα χαφ δίπλα στον Σάσα και ο Μάνος επέστρεψε στη κορυφή της επίθεσης. Δυο σημαντικές απουσίες για τον Μίλαν Ράσταβατς, αυτές των Μπαράλες και του Λουις Φερνάντες. Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τον Τζίμα στην κορυφή της επίθεσης.

Ξεκίνημα χωρίς φάσεις

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά και προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, χωρίς πάντως να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Τσιφτσή. Οι Γκαρσία, Σίλβα και Γκάμα άλλαζαν συνεχώς θέσεις στην τριάδα πίσω από τον Μάνο. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ιδιαίτερη προσήλωση στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και προσπαθούσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις τον Άρη.

Μεγάλη ευκαιρία για Μάνο

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και στο 23ο λεπτό έφτασαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ. Μετά από μια καταπληκτική κάθετη πάσα του Γκάμα, ο Μάνος βγήκε τετ α τετ με τον Τσιφτσή και σούταρε δυνατά, όμως ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης απέκρουσε την μπάλα με το κεφάλι. Αυτή ήταν και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μπρούνο Γκάμα με καταπληκτική ατομική ενέργεια απέφυγε τέσσερις αμυντικούς του Αστέρα Τρίπολης και σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Τσιφτσής μπλόκαρε τη μπάλα.

Στη κορυφή ο Σίλβα

Οι παίκτες των φιλοξενούμενων ακολουθούσαν πιστά τις οδηγίες του Μίλαν Ράσταβατς και κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να δυσκολέψουν την ανάπτυξη του παιχνιδιού του Άρη. Ο Άκης Μάντζιος μετά τη συμπλήρωση των τριάντα πρώτων λεπτών αποφάσισε να αλλάξει θέσεις στους Μάνο και Σίλβα, τοποθετώντας τον Πορτογάλο στη κορυφή της επίθεσης. Χωρίς πάντως να αλλάξει κάτι, καθώς ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία των φιλοξενούμενων.

Αλλαγή συστήματος ο Ράσταβατς

Με αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Μίλαν Ράσταβατς. Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης πέρασε στο παιχνίδι τον Βαλιέντε στη θέση του Αλί Μπαμπά, αλλάζοντας το σύστημα της ομάδας του σε 4-3-3. Ο Άκης Μάντζιος έκανε και πάλι εσωτερικές αλλαγές, επαναφέροντας τον Μάνο στη κορυφή της επίθεσης και τον Σίλβα σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Δοκάρι απο τον Σάσα

Στο 50ο λεπτό ο Άρης θα χάσει τεράστια ευκαιρία να άνοιξει το σκορ. Μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Σίλβα, Μάνο και Σάσα, ο Βραζιλιάνος σούταρε δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τσιφτσή και στην επαναφορά ο Γκάνεα θα πιάσει το σουτ στη κίνηση, όμως θα αστοχήσει από πλεονεκτική θέση. Στο 65′ ο Μπρούνο Γκάμα πέρασε ακόμα μια εξαίρετικη κάθετη πάσα στον Σίλβα, που έκανε την σέντρα σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή,η μπάλα όμως κατέληξε άουτ.

Το τρικ και το γκολ του Μανσίνι

Ο Μάντζιος αποφάσισε να παίξει χωρίς κλασσικό φορ στα τελευταία λεπτά και απέσυρε τον Μάντζιο και πέρασε στο παιχνίδι τον Μανσίνι, που αγωνίστηκε στη κορυφή της επίθεσης. Στο 69ο λεπτό, μάλιστα, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έλυσε τον γόρδιο δεσμό μπροστά από την εστία του Αστέρα Τρίπολης. Μετά από εξαιρετική πάσα του Σίλβα, ο Σάκιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μανσίνι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Τσιφτσή.

Διπλασίασε τα τέρματα ο Μπερτόλιο

Η δεύτερη αλλαγή του Άκη Μάντζιου, ο Φακούντο Μπερτόλιο, ήταν αυτός που εξι λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Πασαλίδη και έκλεψε την μπάλα κοντά στον χώρο της μεσαίας γραμμής, την άλλαξε με τον Μανσίνι και στη συνέχεια μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε έξοχα τον Τσιφτσή. Γκολ που καθάρισε ουσιαστικά το παιχνίδι, καθώς στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα ο Αστέρας Τρίπολης δεν έδειξε οτι είχε τα ψυχολογικά αποθέματα για να αντιδράσει.

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο, Σίλβα (84′ Κάτσε), Γκαρσία, Γκάμα (84′ Λόπεθ), Μάνος (66′ Μαντσίνι).

Αστέρας Τρίπολης (Μ.Ράσταβατς) : Τσιφτσής, Κανάλες, Τασουλής, Πασαλίδης, Οζόριο, Μπέλοκ, Μουνάφο, Τίλικα (63′ Κρέσπι), Καπίγια (63′ Σίτο), Αλί Μπαμπά (46′ Βαλιέντε), Τζίμας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο