Home / Προτεινόμενα / Από τον Παράδεισο στην Κόλαση: Ένα κτίριο που αψηφά τη βαρύτητα

Από τον Παράδεισο στην Κόλαση: Ένα κτίριο που αψηφά τη βαρύτητα

Αντλώντας έμπνευση από τα χωριά των Άλπεων που καθρεπτίζονται στα νερά κάποιας λίμνης, οι αρχιτέκτονες του γραφείου Noa Network δημιούργησαν ένα σπα που μοιάζει να αψηφά τη βαρύτητα. 
φωτ.: Noa/Alex Filz
Η νέα προσθήκη στο ιταλικό ξενοδοχείο Hotel Hubertus μοιάζει με ένα χωριό από καλύβες, που κρέμονται ανάποδα, περίπου 15 μέτρα πάνω από το έδαφος.

φωτ.: Noa/Alex Filz
«Η ουσία αυτού του έργου είναι η ανατροπή του ορίζοντα, με αποτέλεσμα ένα εκπληκτικό εφέ για τον παρατηρητή», εξηγεί ο Lukas Rungger, επικεφαλής αρχιτέκτονας του έργου.
φωτ.: Noa/Alex Filz
Το κτίσμα, που εκτείνεται σε δύο ορόφους, είναι χωριστό από το κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου και στηρίζεται πάνω σε δύο πυλώνες επενδεδυμένους με κορμούς πεύκου.

φωτ.: Noa/Alex Filz
Για να φτάσει εκεί, ο επισκέπτης πρέπει να διασχίσει ένα υπερυψωμένο μονοπάτι 20 μέτρων.  
φωτ.: Noa/Alex Filz
«Η αλλαγή οπτικής γωνίας είναι μια συνηθισμένη άσκηση σε χώρους ευεξίας, όπου, ανάλογα με το εάν ξαπλώνετε στη σάουνα, κάθεστε στην αίθουσα χαλάρωσης ή βουτάτε με το κεφάλι στην πισίνα, η θέα αλλάζει συνεχώς», εξηγεί ο Rungger.
φωτ.: Noa/Alex Filz
Το σπα, που ονομάζεται επισήμως Hub of Huts, έχει πάρει το παρατσούκλι «Heaven & Hell» (Παράδεισος και Κόλαση). Ο επάνω όροφος του σπα (δηλαδή ο «Παράδεισος») διαθέτει δύο λουτρά με υδρομασάζ, δύο πανοραμικά ντους και ένα αποδυτήριο.
φωτ.: Noa/Alex Filz
Οι επισκέπτες μπορούν στη συνέχεια να κατέβουν στο χαμηλότερο επίπεδο (στην «Κόλαση»), το οποίο διαθέτει δύο σάουνες, υδρομασάζ και ντους.
φωτ.: Noa/Alex Filz
Η θερμοκρασία του χώρου ανεβαίνει προοδευτικά καθώς ο επισκέπτης κινείται από το πιο ψυχρό ανώτερο επίπεδο στο πιο θερμό χαμηλότερο επίπεδο.
φωτ.: Noa/Alex Filz
Όλα τα σημεία προσφέρουν εντυπωσιακή θέα στο ορεινό τοπίο.
φωτ.: Noa/Alex Filz
Το αρχιτεκτονικό γραφείο Noa είχε δημιουργήσει, το 2016, την εντυπωσιακή ανυψωμένη πισίνα «Sky Pool» του ξενοδοχείου.
φωτ.: Noa/Alex Filz
Τότε, στόχος των σχεδιαστών ήταν η πισίνα να γίνει ένα με το ορεινό τοπίο, αντανακλώντας τα σύννεφα και πλαισιώνοντας την πανοραμική θέα.
φωτ.: Noa/Alex Filz
moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview