Home / Γενικές ειδήσεις / Από αυτά τα Χριστούγεννα όλη η δισκογραφία των Βeatles είναι δωρεάν και οnline

Από αυτά τα Χριστούγεννα όλη η δισκογραφία των Βeatles είναι δωρεάν και οnline

Aπό το Spotify στα Apple Music, Google Play, Tidal και Amazon Prime Music η μουσική των Σκαθαριών αγκαλιάζει την ψηφιακή εποχή και διατίθεται σε υπηρεσίες streaming για όλους.

“Η αλήθεια είναι ότι οι Beatles αργούσαν πάντα να εφαρμόσουν ψηφιακές τεχνολογίες” σχολίασε ο Κρις Κουκ της ιστοσελίδας CMU στο ΒBC. Αναφερόταν στο συμβόλαιο των Beatles με το iTunes που έγινε μόλις το 2010. Από αυτά όμως τα Χριστούγεννα οι Beatles επελαύνουν σε κάθε πλατφόρμα για να μας υπενθυμίσουν τη μοναδικότητα των ήχων τους.

Συνολικά εννέα υπηρεσίες streaming προσφέρουν σε streaming ολοκληρωμένη τη δισκογραφία των Σκαθαριών ενώ πολλοί μιλάνε για μια κίνηση ματ που όχι μόνο δεν θα μειώσει τα έσοδα από τις ακόμα ευπώλητες επανεκδόσεις τους αλλά θα τους κάνει ακόμη πιο δημοφιλείς.

224 τραγούδια είναι τώρα online

13 μουσικά άλμπουμ και συλλογές με τα τραγούδια των Beatles πλέον είναι νόμιμα διαθέσιμα στον ψηφιακό κόσμο κάτι που δεν θα περίμενε κανείς κάποια χρόνια πριν. Η δικαστική διαμάχη των Beatles με το iTunes άλλωσυε έχει αφήσει εποχή όπως και ο αριθμός ρεκόρ σε downloads (2 εκατομμύρια) που σημειώθηκε εκείνη την πρώτη εβδομάδα διάθεσης των μουσικών τους αριστουργημάτων στο ψηφιακό δισκοπωλείο της Apple.

45 χρόνια μετά τη διάλυση τους οι Beatles μπαίνουν στην ψηφιακή εποχή κάνοντας ένα δώρο χριστουγεννιάτικο σε κάθε fan που αντέχει ακόμη και αυτά, τα χειρότερα τους σε μια λίστα φτιαγμένη με αγάπη στο Spotify που μπορείς να ακούσεις εδώ.

http://www.cnn.gr

 

About gus_maverick