Home / Κόσμος / Αποπληρωμή χρέους με 25% περικοπή πρότεινε η Αργεντινή στα ταμεία «όρνεα»

Αποπληρωμή χρέους με 25% περικοπή πρότεινε η Αργεντινή στα ταμεία «όρνεα»

Η Αργεντινή, στην προσπάθειά της να ρυθμίσει την αντιδικία με τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου, πρότεινε χθες σε αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε προβληματικές εταιρίες, τα οποία είναι γνωστά και ως ταμεία “όρνεα”, να αποπληρώσει το χρέος της με μια απομείωση της τάξης του 25%, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Την Δευτέρα ξεκίνησαν συνομιλίες στη Νέα Υόρκη μεταξύ του Μπουένος Άιρες και των κερδοσκοπικών κεφαλαίων, τα οποία έχουν κερδίσει δίκη κατά της Αργεντινής, η οποία καταδικάστηκε να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος της στο 100% της ονομαστικής του αξίας.

Σύμφωνα με μεσολαβητή στην υπόθεση αυτή, η προσφορά της Αργεντινής προβλέπει την καταβολή 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ το παθητικό υπολογίζεται σε περίπου 9 δισεκατομμύρια.

“Η πρόταση προβλέπει μια απομείωση περίπου 25% σε σχέση με τη δικαστική απόφαση”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/306319/apopliromi-hreous-me-25-perikopi-proteine-i-argedini-sta-tameia-ornea/#ixzz3zNcbtpMg
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati