Home / Ανεξήγητα / Απολαύστε μια βόλτα στο εσωτερικό του Πύργου της Πίζας!! [ photos]

Απολαύστε μια βόλτα στο εσωτερικό του Πύργου της Πίζας!! [ photos]

Ο Πύργος της Πίζας αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα του κόσμου. Σχεδιάστηκε αρχικά σαν καμπαναριό του καθεδρικού ναού και στέκεται επί 800 χρόνια σε μια εύθραυστη ισορροπία προκαλώντας τον θαυμασμό όσων το επισκέπτονται.

Το διάσημο αξιοθέατο έχει ύψος 58,36 μέτρα και το συνολικό του βάρος είναι 14.453 τόνοι. Πολλοί νομίζουν ότι ο Πύργος άρχισε να γέρνει αφού ολοκληρώθηκε αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Η κλίση που έχει ο Πύργος διαπιστώθηκε περί το 1173 όταν οι εργάτες κατασκεύαζαν τον τρίτο όροφο και αιτία είναι η σύσταση του εδάφους που δεν αντέχει τέτοια βαριά οικοδομήματα, καθώς στα θεμέλια του Πύργου υπάρχει υδάτινο υπέδαφος.

Οι εργασίες για την κατασκευή διακόπηκαν πολλές φορές εξαιτίας της κλίσης αλλά και των εμπόλεμων καταστάσεων της Πίζας με τη Γένοβα και τη Φλωρεντία. Το 1992 τοποθετήθηκε στην βόρεια πλευρά αντίβαρο 600 τόνων καθώς ο Πύργος δεν έγερνε μόνο αλλά όπως είπαν οι ειδικοί περιστρεφόταν. Το 2001 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και ο Πύργος αύξησε το ύψος του κατά 23 εκατοστά ώστε να μετατοπιστεί ο κατακόρυφος άξονάς του και να μην έχει πρόβλημα σταθερότητας.

Πλέον ο Πύργος της Πίζας που χαρακτηρίζεται και ως ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα του κόσμου είναι ανοιχτός στο κοινό και δέχεται επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Αν και έχουν κυκλοφορήσει πάρα πολλές φωτογραφίες από το εξωτερικό του Πύργου της Πίζας με τους τουρίστες να βγάζουν χαρακτηριστικές πόζες «κρατώντας» τον για να μην πέσει, το εσωτερικό του αξιοθέατου δεν είναι πολύ γνωστό σε όσους δεν το έχουν επισκεφτεί.

Οι εικόνες είναι εξίσου εντυπωσιακές με το εξωτερικό με τα κυκλικά σκαλιά να κουράζουν αλλά ταυτόχρονα να ανταμείβουν τον επισκέπτη μόλις φτάνει στην κορυφή. Κοιτώντας κάτω θα διαπιστώσει κανείς ότι βρίσκονται σχεδόν πάντα σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης ενώ γίνονται συνεχώς έλεγχοι για την κλίση του Πύργου.

Στο εσωτερικό επίσης μπορεί κανείς να θαυμάσει εντυπωσιακές τοιχογραφίες 13ου και 14ου αιώνα όπως εκείνη στην κορυφή του Πύργου που τραβά τα βλέμματα των επισκεπτών.

Σήμερα η κορυφή του Πύργου της Πίζας είναι περίπου 5,3 μέτρα εκτός του κέντρου. Η κλίση του βέβαια δεν μπορεί πλέον να επιδιορθωθεί αλλά μάλλον κανείς πια δεν θα το ήθελε αυτό αφού αυτό είναι το χαρακτηριστικό που τον έκανε διάσημο και πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών παγκοσμίως.

piza1

piza2

piza3

piza4

piza5

piza6

piza7

piza8

piza9

http://www.newsbeast.gr/

About gus_maverick