Home / Αθλητισμός / ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ: Κινδυνεύει με αποκλεισμό ο Πλατινί!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ: Κινδυνεύει με αποκλεισμό ο Πλατινί!

Σοβαρό αντίκτυπο ΚΑΙ στον Μισέλ Πλατινί ενδέχεται να έχει η υπόθεση των ποινικών διώξεων που ασκήθηκαν στον Σεπ Μπλάτερ.

Η εμπλοκή του Γάλλου στα ζητήματα για τα οποία ερευνάται ο Ελβετός υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να του στερήσει τη φιλοδοξία να τον διαδεχθεί στην προεδρία της FIFA.

Όπως αποκαλύπτει πρώτο στην Ελλάδα το sport-fm.gr, ο Πλατινί μπαίνει πλέον στο μικροσκόπιο της ανεξάρτητης Επιτροπής Ηθικής της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τη συναλλαγή που είχε με τον Μπλάτερ και φέρνει τον τελευταίο αντιμέτωπο με κατηγορίες για «απιστία σε υπόθεση πληρωμής».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την αμοιβή ύψους 1,8 εκατ. ευρώ που έλαβε ο Πλατινί με καθυστέρηση εννέα ετών (!) από το διάστημα που «έκανα δουλειά για τη FIFA έχοντας υπογράψει σχετικό συμβόλαιο», σύμφωνα με τη θέση που ανέπτυξε ο ίδιος στις ελβετικές αρχές.

Λόγω αυτής της υπόθεσης, η Επιτροπή έχει ανοίξει τα αρχεία για τους δυο αξιωματούχους και επιχειρεί πλέον να τα αντιστοιχήσει με αυτά που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές.

Αφού ανακριθούν λοιπόν και οι δυο, θ’ αποφασιστεί κατόπιν αν θα επιβληθεί ποινή προσωρινής αναστολής στον Πλατινί. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να συμμετάσχει έπειτα στην κούρσα διαδοχής του Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA. Ακόμα όμως κι αν δεν του επιβληθεί ποινή, ενδέχεται να υποχρεωθεί σε αυτό που ονομάζεται «έλεγχος ακεραιότητας» από την ίδια Επιτροπής Ηθικής, πριν υποβάλλει την υποψηφιότητά του.

Όσο για τον Μπλάτερ, σε περίπτωση που του επιβληθεί ποινή, θεωρείται σίγουρο ότι θα παραιτηθεί δεδομένης και της υπόσχεσής του να το κάνει ούτως ή άλλως τον προσεχή Φλεβάρη.

 

 

 

 

 

πηγή:http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/kinduneuei-me-apokleismo-o-platini/3111223

About basilis progressive