Home / Ειδήσεις / Ανώτερη η ΑΕΚ, προβλημάτισε ο Παναθηναϊκός (87-77)

Ανώτερη η ΑΕΚ, προβλημάτισε ο Παναθηναϊκός (87-77)

Η ΑΕΚ ανάγκασε τον Παναθηναϊκό σε περισυλλογή. Η Ένωση ήταν ανέλπιστα ανώτερη των Πρασίνων στο μεταξύ τους φιλικό στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 87-77, ούσα καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είδε τους αθλητές του να παρακολουθούν πιστά το πλάνο του, τον Κιθ Λάνγκφορντ να δίνει απαντήσεις απέναντι στην πάλαι ποτέ ομάδα του, την ώρα που πολύτιμες λύσεις έδωσαν και οι Ράις-Λοτζέσκι.

Όσο για τον Παναθηναϊκό; Η ποιότητα του Νέντοβιτς δεν φτάνει, την ώρα που το Τριφύλλι έχει σοβαρά προβλήματα αναφορικά με την αμυντική του συμπεριφορά σε θέσεις όπως το «4» και το «5».

ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΤΟ ΠΟΣΤ Η ΕΝΩΣΗ

Η αρχή της αναμέτρησης βρήκε την ΑΕΚ να περνάει την μπάλα στη ρακέτα, με τον Μορέιρα να γράφει το 6-2 και τον Λάνγκφορντ να κλέβει και να σκοράρει για το 8-2.

Με τον ίδιο τρόπο ο Χρυσικόπουλος το +8, ενώ παρά το τρίποντο του Νέντοβιτς ο Μορέιρα πλήγωσε εκ νέου το… ζωγραφιστό των Πρασίνων.

Ο Παπαπέτρου από την μεριά του ανέλαβε δράση και με 5 σερί πόντους διαμόρφωσε το 14-12, για να φέρει το ματς στα ίσα ο Νέντοβιτς με γκολ φάουλ (15-15).

Οι δύο ομάδες συνέχισαν σε αυτό τον ρυθμό, ο Μήτογλου πραγματοποίησε το 22-22, ενώ ο Ρογκαβόπουλος έδωσε προβάρισμα 24-22 με χουκ, για να κλείσει το δεκάλεπτο ο Παπαπέτρου με βολές.

Στο 24-24 ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος στο ΟΑΚΑ, ο Βόβορας πέρασε τους Κασελάκη και Καλαϊτζάκη,η ομάδα του ρόλαρε προσωρινά για να περάσει στο σκορ, όμως το τρίποντο του Χρυσικόπουλου τον ανάγκασε για τάιμ άουτ (31-29). Η Ένωση συνέχισε να… χτυπάει την front line του Τριφυλλιού, ενώ ο Λοτζέσκι βοήθησε από την περιφέρεια και γι αυτό προηγήθηκε με 37-33 και 39-34 με τρία λεπτά για το τέλος του ημιχρόνου.

Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου παρέμειναν σοβαροί, πίεσαν και οδήγησαν την αναμέτρηση στο 45-39, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Η εικόνα του ματς ήταν ίδια και στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι τυπικά γηπεδούχοι πέρασαν με 48-41 επείτα από τρίποντο του Λοτζέσκι, με τον Ταϊρίς Ράις να απαντάει στην πρώην ομάδα του και με 5 σερί πόντους να στέλνει την διαφορά στους 10 πόντους (56-46).

Ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα 5-0, ο Ζήσης το πήρε επάνω του και με γκολ φάουλ πραγματοποίησε το 61-55.

Η ΑΕΚ προσπέρασε με 64-58 με 1:30 για το δεκάλεπτο, ο Λάνγκφορντ απάντησε το δίποντο του Μήτογλου για το 66-60, με τις δύο ομάδες να τις χωρίζουν οχτώ πόντοι με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός μείωσε διαμέσου Φόστερ, ο Γόντικας έγραψε το 70-65, με τον Λάνγκφορντ να.. χτυπάει για τρεις και να αναγκάζει τον Βόβορα σε τάιμ άουτ (73-65).

Η ΑΕΚ παρέμεινε κυρίαρχη στο παρκέ, ο Λάνγκφορντ με ντράιβ έδωσε διαφορά 11 πόντων στην ομάδα του (77-66), κάτι που ήταν και ένα… καμπανάκι για τον Παναθηναϊκό που μείωσε με τον Ουάιτ τους πέντε (77-72).

Ο Μορέιρα έδωσε λύσεις στο «5» που είναι και το… μεγαλύτερο πρόβλημα του Τριφυλλιού και έτσι δύο λεπτά πριν το τέλος η Ένωση πέρασε με οχτώ πόντους. Ο Παναθηναϊκός… χαράμισε μία ακόμα επίθεση, με τους παίκτες του Παπαθεοδώρου να παίρνουν διαφορά 10 πόντων με ένα λεπτό για το τέλος.

Ο Λάνγκφορντ… εκτέλεσε για τρεις για το 87-75, διαφορά που ήταν και η μεγαλύτερη της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 45-39, 68-60, 87-77.

Πηγή

About ingr