Home / Ειδήσεις / Αντ. Σαμαράς: Αδιαπραγμάτευτο το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας

Αντ. Σαμαράς: Αδιαπραγμάτευτο το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας

Ξεκάθαρο μήνυμα πως το ευρωπαϊκά μέλλον της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτο, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς με την παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε δήλωσή του, τόνισε πως διαμήνυσε στους εταίρους ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, θέλει τη χώρα αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης και του ευρώ και πως ανεξάρτητα από «τα κραυγαλέα λάθη της σημερινής κυβέρνησης», οι Ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων με αλληλεγγύη, γιατί οι Έλληνες «έχουμε πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα».

Επίσης, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε πολύ δύσκολες τις στιγμές για τη χώρα επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον το δίλημμα ανάμεσα σε μια πολύ κακή συμφωνία και μια χρεοκοπία ανεξέλεγκτη». «Πριν έξι μήνες φτάσαμε πολύ κοντά να βγούμε οριστικά από την κρίση και τώρα έχουμε ξαναβρεθεί σε πολύ χειρότερη κατάσταση» σημείωσε και επισήμανε πως «με όλα όμως τα λάθη που έγιναν τους τελευταίους έξι μήνες, με όλα τα ψέματα που ειπώθηκαν, δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί η χώρα μας και το μέλλον των παιδιών μας»

Ακόμη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε στους εταίρους πως «θα αγωνιστούμε για να μειωθούν τα φορολογικά βάρη και να περιοριστούν οι δαπάνες του σπάταλου κράτους», καθώς όπως είπε η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση μόνο με ανάπτυξη.

πηγή απε μπε

About m bonsu