Για τη στάση των κληρικών και συγκεκριμένα του μητροπολίτη Μόρφου για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα μέτρα της κυβέρνησης κατά του κοροναϊού, τοποθετήθηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης» ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Οφείλουν να σέβονται…»

Οπως μεταδίδει το philenews.com, σε ερώτηση αν υπάρχει ανοχή έναντί τους και εάν τα μέτρα αφορούν μόνο το κοινό, ο πρόεδρος απάντησε: «Οχι βεβαίως. Και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Εκείνο το οποίο εξετάζει και είμαστε σε συνεννόηση με τη Γενική Εισαγγελία είναι να διερευνήσουν, και έχουν διερευνήσει, εάν από τις δηλώσεις προκύπτει οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα».

«Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Και είναι η ώρα να συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι πέρα από τις όποιες απόψεις έχουν και καθήκον απέναντι στους συμπολίτες τους. Στο σύνολο. Οφείλουν να σέβονται την υγεία και τη ζωή των συμπολιτών τους και ιδιαίτερα τους νόμους» πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης.

Τάση ηρωοποίησης

Για τον μητροπολίτη Μόρφου είπε πως «Ερευνα υπήρξε. Ο μητροπολίτης αθωώθηκε μέσω της έρευνας ενώ έλεγε πράγματα τα οποία εάν τα έλεγε οποιοσδήποτε πολίτης θα είχε αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Θέλω να πω κάτι. Υπάρχει μία τάση από τον ίδιο, αν θέλετε, και το λέω πολύ ευθαρσώς να ηρωοποιηθεί. Τους δειλούς δεν θέλω να τους μετατρέπω σε ήρωες».

Ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος έχει προκαλέσει επανειλλημένως με δηλώσεις του κατά των μέτρων του κοροναϊού, ακόμη και για την προέλευσή του από τον… Αστερίξ, αλλά και με τα ομοφοβικά, τρανσοφοβικά και ρατσιστικά παραληρήματά του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο