Home / Ειδήσεις / Αναστέλλεται η στάση εργασίας σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ- 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

Αναστέλλεται η στάση εργασίας σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ- 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

Αναστέλλεται η αυριανή στάση εργασίας στις γραμμές 2 & 3 του μετρό, καθώς και στο τραμ σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν πριν λίγο τα αντίστοιχα σωματεία των εργαζομένων.

Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (γραμμή 1 ) μετά την απόφαση του Σωματείου των εργαζομένων να αναστείλουν την εξαγγελθείσα στάση εργασίας, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Τα λεωφορεία και τα τρόλλεϊ θα κυκλοφορήσουν κανονικά αύριο, διαβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ 100.3 ο Απόστολος Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ.

Σχετικά με την απεργία που έχει προκυρήξει για αύριο η Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδος, δήλωσε ότι πρόκειται για δευτεροβάθμιο Όργανο που αποφάσισε απεργία χωρις να το εχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι 24ωρη απεργία κήρυξε για αύριο Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ, με αιτήματα μεταξύ άλλων την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Η απεργιακή συγκέντρωση έχει προγαμματιστεί για τις 10 στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι ομοσπονδίες λειτουργών μέσης εκπαιδευσης και δασκάλων, οι γιατροί των δημοσιων νοσοκομείων, αλλά και ο κλάδος της αεροναυτιλίας. Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξουν ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air.

Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και οι Μηχανικοί Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας έχουν επίσης εξαγγείλλει στάσεις εργασίας την Κυριακή και τη Δευτέρα, οπότε θα υπάρξουν νέες τροποποιήσεις στις πτήσεις. 
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr