Home / Ειδήσεις / Αλ. Τσίπρας: Σε ορίζοντα τετραετίας το σύνολο των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης θα είναι εφαρμοσμένη πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Σε ορίζοντα τετραετίας το σύνολο των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης θα είναι εφαρμοσμένη πολιτική

Απορρίπτει εκ νέου το σενάριο «μεγάλου συνασπισμού», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς το «σενάριο παρά φύσιν φαντασίας», για να τονίσει πως «είναι προφανές ότι δεν θα επιτρέψουμε σ’ αυτό το σχέδιο να τελεσφορήσει ακυρώνοντας την ίδια την ταυτότητα και το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Τσίπρας αφού παραπέμπει στην «οδυνηρή» τελευταία εμπειρία μεγάλου συνασπισμού, την κυβέρνηση του «αρχιτεχνοκράτη κ. Παπαδήμου», σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. εκπροσωπούν διαφορετικά κοινωνικά συμφέροντα». Αναφέρει ότι «η Ν.Δ. κατεβαίνει στις εκλογές με ψηφοδέλτια, πρόγραμμα και δεσμεύσεις Σαμαρά» -με πρόγραμμα που θα αποσταθεροποιήσει τη συμφωνία, την οικονομία και την κοινωνία- και ότι «εκπροσωπεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, των κοινωνικών εκείνων δυνάμεων που βγήκαν κερδισμένες από την κρίση». Υπογραμμίζει, αντίθετα, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, των άνεργων, των μισθωτών, των συνταξιούχων, εκείνων που υπέστησαν τα πλήγματα της κρίσης». Τόνισε ότι αφού δεν φαίνεται πλέον εφικτό το σχέδιο του πολιτικού κατεστημένου σε Ελλάδα και Ευρώπη για ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η λεγόμενη “αριστερή παρένθεση”, «έχει εκπονηθεί τώρα το σχέδιο της ενσωμάτωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο παλιό και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα με τα σενάρια του μεγάλου συνασπισμού». Σε αυτό το σημείο υπογραμμίζει ότι «είναι προφανές ότι δεν θα επιτρέψουμε σ’ αυτό το σχέδιο να τελεσφορήσει ακυρώνοντας την ίδια την ταυτότητα και το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Το σενάριο αυτό είναι σενάριο παρά φύσιν φαντασίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά αλλά και το κόμμα του «έχουν το μοναδικό βιώσιμο σχέδιο, αποτελούν τον κορμό των δυνάμεων που αγωνίζονται για την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη, που αγωνίζονται για να μπει τέλος στη λιτότητα και για την εμβάθυνση της δημοκρατίας».

Προαναγγέλλει ότι αμέσως μετά τις εκλογές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες που είχε εκκινήσει το προηγούμενο διάστημα, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη μπει σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, «ενώ έχουμε έτοιμα νομοσχέδια για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνών και καυσίμων». «Αυτά θα αποτελέσουν προτεραιότητα και αμέσως μετά τις εκλογές», αναφέρει.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρεται σε σειρά δεσμεύσεων του προγράμματος Θεσσαλονίκης που προχώρησαν, αναφέρεται στα ανοικτά μέτωπα και σημειώνει ότι ο αγώνας συνεχίζεται και θα έχει ορίζοντα τετραετίας «και εκεί το σύνολο των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης θα είναι εφαρμοσμένη πολιτική».

About m bonsu