Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / «Αλλαγή φρουράς» στην αντιπροσωπεία της Κομισιόν στην Αθήνα

«Αλλαγή φρουράς» στην αντιπροσωπεία της Κομισιόν στην Αθήνα

Τα καθήκοντα του νέου επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα ανέλαβε ο κ. Γιώργος Μοσχόβης, ο οποίος μέχρι πρότινος είχε τη θέση του αναπληρωτή.

Ο κ. Μοσχόβης είναι οικονομολόγος, έχει διατελέσει στέλεχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, έχει εργαστεί για το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (Institute of International Finance – IIF).
Πριν μεταβεί στην ελληνική αντιπροσωπεία, εργαζόταν στα ευρωπαϊκά προγράμματα κρατική στήριξης, συμμετέχοντας ενεργά στο πακέτο βοήθειας της Κύπρου.
Συγκεκριμένα, είχε ενεργή εμπλοκή στο κυπριακό πρόγραμμα στήριξης και στην παροχή τεχνικής βοήθειας για τις διαθρωτικές αλλαγές που έγιναν μετά το 2013.

Ο κ. Μοσκόβης θα αντικαταστάσει τον κ. Γιώργο Μαρκοπουλιώτη, ο οποίος βρισκόταν στη θέση του επικεφαλής από την 1η Φεβρουαρίου του 2018, διαθέτοντας μακρά επαγγελματική εμπειρία στην Κομισιόν, την οποία υπηρετεί από το 1987.
Στην παρακάτω ανάρτηση της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα, επισυνάπτεται το πρώτο επεισόδιο του podcast «EuPods», με τίτλο «Γιώργος Μαρκοπουλιώτης: 35 χρόνια στην Ε.Ε, σε 30’», στο οποίο ο κ. Μαρκοπουλιώτης αφηγείται «γνωστές και άγνωστες» ευρωπαϊκές ιστορίες.

1981-2021 #40ΕλλάδαΕΕ 🇬🇷🤝🇪🇺
🎧 Ακούστε γνωστές & άγνωστες ευρωπαϊκές ιστορίες📲στη νέα σειρά podcast της @EEAthina #EUPods🏷️στο @pod_gr με τον @amangiriadis

🎙ο @GMarkopouliotis αφηγείται 🔊https://t.co/MIJmXD1KXq
🔘STAY TUNED: https://t.co/BcKnChvzmY pic.twitter.com/D2HdpaASqy
— Ευρωπαϊκή Επιτροπή 🇪🇺 (@EEAthina) February 24, 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Κομισιόν
Ευρωπαϊκή Ενωση
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Πηγή

About kathimerini