Home / Ειδήσεις / Αιφνιδιαστική εμφάνιση τη νύχτα του τουρκικού γεωτρύπανου Kanuni νότια του Καστελόριζου

Αιφνιδιαστική εμφάνιση τη νύχτα του τουρκικού γεωτρύπανου Kanuni νότια του Καστελόριζου

Μετά τις δραστηριότητες του ερευνητικού πλοίου Oruc Reis στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX, άλλο ένα τουρκικό πλοίο, αυτή τη φορά γεωτρύπανο, εμφανίστηκε στην περιοχή μέσα στη νύχτα.

Πρόκειται για το πλοίο «Kanuni», το οποίο, σύμφωνα με το marinetraffic, απέπλευσε το πρωί από το λιμάνι Tasucu της Τουρκίας, στην επαρχία της Μερσίνης, και έχει προορισμό το λιμάνι Haydarpasa της Κωνσταντινούπολης.

Η Τουρκία παίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας επικίνδυνα παιχνίδια, με το γεωτρύπανο να φαίνεται πως πλέει με ταχύτητα 7 κόμβων και κατεύθυνση το λιμάνι Χαϊντάρπασα της Κωνσταντινούπολης.

Το «Kanuni» είναι το τρίτο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο μετά το Fatih και το Yavuz. Πρόκειται για πλωτό γεωτρύπανο έκτης γενιάς, εξειδικευμένο σε γεωτρήσεις σε πολύ μεγάλα βάθη.

Πρόκειται για μια ακόμα κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που «δυναμιτίζει» το κλίμα και απομακρύνει ακόμα περισσότερο την πιθανότητα επανέναρξης τους διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Την ίδια ώρα, το Oruc Reis έχει κινηθεί αρκετά δυτικότερα από το Καστελόριζο και κινείται στην περιοχή νότια της Ρόδου και της Καρπάθου.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr