Home / Ειδήσεις / Αισιόδοξοι Σαπέν και Μοσκοβισί για την εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα

Αισιόδοξοι Σαπέν και Μοσκοβισί για την εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο των ευρωπαϊκών χωρών. Και πρέπει να εφαρμόσουν αυτή που ήταν από την αρχή μια αναγκαία μορφή εξισορρόπησης. Δηλαδή την ελάφρυνση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, του βάρους του χρέους, επί της ελληνικής οικονομίας και του προϋπολογισμού της», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Μισέλ Σαπέν, από τη Σύνοδο της G7 που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μπάρι.

«Οι εταίροι (της διαπραγμάτευσης) εξέφρασαν την βούλησή τους, όλοι, ώστε μέχρι το Eurogroup στις 22 Μαίου να βρεθεί συμφωνία», πρόσθεσε ο Σαπέν, τονίζοντας ότι η περίπτωση της Ελλάδας συζητήθηκε το πρωί της Παρασκευής, πριν την έναρξη των εργασιών.

Την αισιοδοξία του θέλησε να εκφράσει και ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.

«Είμαι αισιόδοξος σχετικά με το ότι υπάρχει η βούληση για συμφωνία και ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα ενός υπερβολικά μεγάλου κεφαλαίου λιτότητας και θα μπορέσει να ανοίξει ένα άλλο, το οποίο θα βασίζεται σε ανάπτυξη και επενδύσεις, μέσα σε ένα πλαίσιο σταθερότητας» τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί.

About Andreas Chondros