Home / Επιχειρήσεις / Αδ. Γεωργιάδης για καλάθι νοικοκυριού: Σημαντικά χαμηλότερες τιμές έδωσαν τα σούπερ μάρκετ

Αδ. Γεωργιάδης για καλάθι νοικοκυριού: Σημαντικά χαμηλότερες τιμές έδωσαν τα σούπερ μάρκετ

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του καλαθιού  του νοικοκυριού. Αναγνωρίζοντας ότι υπήρξαν και προβλήματα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι τα σούπερ μάρκετ έχουν προσφέρει σημαντικά χαμηλότερες τιμές σε κρίσιμα είδη, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής που θα επιλέξει το καλάθι του νοικοκυριού να έχει μια σημαντική ωφέλεια στην εβδομαδιαία του κατανάλωση. 
 «Πρώτη μέρα εφαρμογής για το ‘καλάθι του νοικοκυριού΄ σήμερα. Διαπιστώνουμε ότι οι αλυσίδες έχουν προσφέρει σημαντικά χαμηλότερες τιμές σε κρίσιμα είδη», είπε ο κ. Γεωργιάδης.  «Βρήκαμε φρέσκο γάλα με 1,12, βρήκαμε μακαρόνια με 0,62, βρήκαμε ζάχαρη με 0,94, γενικά βρήκαμε πολύ καλές προσφορές. Ο καταναλωτής που θα επιλέξει το καλάθι του νοικοκυριού, σίγουρα θα έχει μια σημαντική ωφέλεια στην εβδομαδιαία του κατανάλωση και αυτός είναι και ο στόχος». 

«Υπάρχουν και προβλήματα. Το site ‘έπεσε’ σχετικά γρήγορα λόγω της μεγάλης κίνησης. Περιμένουμε τώρα να ξανανέβει, αλλά είναι λογικό την πρώτη μέρα να υπάρχουν και προβλήματα.  Συνεχίζουμε την προσπάθεια προς όφελος των ευάλωτων συμπολιτών μας και γενικά των καταναλωτών», πρόσθεσε ο υπουργός.
Μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Παπαθανάση, τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, τον Διοικητή της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), Χαράλαμπο Μελισσινό  και ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ, επισκέφθηκαν σήμερα καταστήματα στην Αττική 9 αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός, κ. Παπαθανάσης επισήμανε:  «Προχωράμε σε ένα ακόμη μέτρο στήριξης των συμπολιτών μας, για να αντιμετωπίσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αυτό το κύμα της εξωγενούς κρίσης ακρίβειας που πλήττει και την πατρίδα μας.
Κατά την επίσκεψή μας, είδαμε ότι όλα τα σούπερ μάρκετ έχουν εναρμονιστεί με τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στη σχετική υπουργική απόφαση. Ήδη τα προϊόντα είναι αναρτημένα στους διαδικτυακούς τόπους των σούπερ μάρκετ αλλά και στο e-katanalotis.gov.gr. Σαφώς θα προχωρήσουμε και στις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις για να κάνουμε πιο εύκολη την δυνατότητα εντοπισμού των προϊόντων από τους καταναλωτές.
Ταυτόχρονα θα παρακολουθούμε πολύ στενά και την εξέλιξη της όλης διαδικασίας, λαμβάνοντας μέτρα όπου απαιτείται, για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η αποτελεσματικότητά του «καλαθιού».
Διαβάστε επίσης: 
Καλάθι του νοικοκυριού: Οι στρατηγικές των σούπερ μάρκετ και τα μαθήματα της πρώτης ημέρας
Πρεμιέρα για το καλάθι του νοικοκυριού: Γεμάτες private label οι λίστες
Καλάθι του νοικοκυριού: Online οι τιμές – Δεν «άντεξε» το e-katanalotis

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview