Home / Ελλάδα / Αγωνία για τις κενές θέσεις στα σχολεία: Εν αναμονή πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών.

Αγωνία για τις κενές θέσεις στα σχολεία: Εν αναμονή πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών.

Τέσσερις ημέρες απομένουν έως ότου χτυπήσει το κουδούνι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ακόμη δεν έχει εξασφαλισθεί όλο το διδακτικό προσωπικό που απαιτείται για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο και οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς αναμένουν με αγωνία την απόφαση του υπουργού Οικονομικών για την έγκριση πιστώσεων για 6.000 επιπλέον θέσεις αναπληρωτών, κάτι που θα λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των κενών θέσεων στα σχολεία.

Εφόσον το υπουργείο Οικονομικών εγκρίνει τις πιστώσεις αυτές, τότε συνολικά θα υπάρχουν τα ποσά (από ΕΣΠΑ 12.000 πιστώσεις και κρατικά κονδύλια 2.000 πιστώσεις) για την πρόσληψη 20.000 αναπληρωτών, γεγονός που θα εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό μια σχολική χρονιά χωρίς μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία. Σε αντίθετη περίπτωση, η ελληνική κοινωνία πρωτίστως αλλά και η νέα κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη σοβαρότατο πρόβλημα. Χτες πάντως ο τέως υπουργός Παιδείας, Αρ. Μπαλτάς, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει χωρίς προβλήματα και ότι δεν θα υπάρχουν κενά στα σχολεία.

Από την άλλη πλευρά, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες εκτιμούν ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τεράστια κενά και ότι πολλές σχολικές μονάδες ειδικά στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα κινδυνεύουν να μείνουν κλειστές, κάτι που θα ισχύσει και για τα ολοήμερα σχολεία.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι στην Α’ Αθήνας λείπουν πάνω από 1.000 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ότι στη Λέσβο δεν θα ανοίξουν 18 νηπιαγωγεία και τρία δημοτικά σχολεία.

 

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

About maryav