«Πλέον σημειώνονται ανεξιχνίαστες δολοφονικές επιθέσεις με συμβόλαια θανάτου και αιματηρές ενέργειες καταμεσής του δρόμου τουλάχιστον μία φορά ανά δύο – τρεις εβδομάδες. Αυτό που προκαλεί δέος στο πρωτοφανές ρεκόρ τρόμου με τους αλλεπάλληλους εν ψυχρώ φόνους στη λεωφόρο Συγγρού, στα Βριλήσσια, στην Ηλιούπολη, στη Βούλα και αλλού είναι η συχνότητα. Ορισμένες από τις δολοφονίες των τριών τελευταίων μηνών αφορούν προστασίες, διακίνηση ναρκωτικών ή άλλες παράνομες δραστηριότητες σε Αθήνα, Μύκονο και σε άλλα τουριστικά μέρη, όπου στοχεύουν – λόγω οικονομικής δυσπραγίας από τον κορωνοϊό – οι «νονοί της νύκτας».

Είναι προφανές ότι γίνεται μία τεράστια ανακατανομή των εγκληματικών μεριδίων, ενώ πολλοί φόνοι γίνονται με την τακτική των ανθρώπων της νύκτας: Να σκοτώνουν, δηλαδή, αντιπάλους τους για να προλάβουν μία αντίστοιχη εγκληματική κίνηση από αυτούς. Μία απλή «πληροφορία» ενός καλοθελητή αρκεί για να οδηγήσει σε… προληπτικό λουτρό αίματος. Επιπλέον, αρκετές δολοφονίες γίνονται λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων μεταξύ ποινικών, λόγω συγκρούσεων σε «επενδύσεις» τους, λόγω σχέσεων ορισμένων εξ αυτών με την ΕΛ.ΑΣ. κ.ο.κ. Εξάλλου, ανά περιόδους, ενεργοποιούνται Αλβανοί ή άλλοι αλλοδαποί εκτελεστές, ενώ λόγω των δολοφονιών και του αγώνα αλληλοεξόντωσης λιγοστεύουν οι έλληνες ποινικοί και ο έλεγχος της νύκτας ενδέχεται να περάσει σε ξένες μαφίες. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι σχεδόν όλα τα καταχωρισμένα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα μας   την τελευταία δεκαετία είτε έχουν δολοφονηθεί, είτε έχουν τραυματισθεί σε αιματηρές επιθέσεις στο πλαίσιο του εμφυλίου της νύκτας και της αυτοκάθαρσης. Οι υποθέσεις αυτές δύσκολα εξιχνιάζονται γιατί οι επιθέσεις είναι καλά οργανωμένες, χωρίς σπασμωδικές κινήσεις, με προσεκτική χρήση κινητών κ.λπ. Ομως, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα συγκεντρώνουμε συνήθως αποκαλυπτικές μαρτυρίες εκ των έσω – κυρίως από γυναίκες ή συγγενείς κακοποιών που αποστασιοποιούνται – κι έτσι δημιουργείται μία καλύτερη εικόνα για όσα συμβαίνουν».

Εκτελεστές

Σε αυτή την αποκαλυπτική αναφορά προχωρούν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τον πρωτοφανή κύκλο περίπου 30 αιματηρών επιθέσεων με «συμβόλαια θανάτου» την τελευταία τετραετία. Οι εν ψυχρώ δολοφονίες των ιδιωτών Β. Στεφανάκου, Γ. Λίτσα, Μ. Καραγιάννη, Π. Σιτοκωνσταντίνου, Β. Γρίβα, Κατερ. Αναγνωστάκη, Δ. Καπετανάκη, Κ. Ασημακόπουλου, Δ. Μάλαμα, Γ. Μακρή, του πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου σε Βούλα, Πειραιά, Περιστέρι, Κυψέλη κι αλλού (από τις οποίες οι περισσότερες δεν έχουν εξιχνιασθεί) αποτελούν δείγμα της διαρκούς χρήσης πληρωμένων εκτελεστών και των δολοφονικών επιθέσεων που γίνονται ολοένα και πιο «εύκολες». Παράλληλα, η συμπλοκή στον Αγιο Σώστη, με τη δολοφονία ενός 54χρονου Αλβανού, τον τραυματισμό δύο συγγενών του και μίας ανυποψίαστης γυναίκας, παραπέμπει σε αντίστοιχες αιματηρές επιθέσεις σε καφενεία στον Αγιο Παντελεήμονα, στα Ιλίσσια, στον Κολωνό και στο Μικρολίμανο ανάμεσα σε αλβανούς ποινικούς. Με τραγικό απολογισμό 12 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, η επικίνδυνη κλιμάκωση ανησυχεί τους αρμόδιους αξιωματικούς κι αυτό αφού φαίνεται να υπάρχει υπερπληθώρα όπλων που έρχονται από Αλβανία και Ρωσία (μέσω Τουρκίας) με κύριο τροφοδότη και την Κρήτη.

Την περίοδο 2005-2009 είχαν σημειωθεί περίπου 20 δολοφονίες – ανάμεσα σε αυτές των Αρ. Λακιώτη, Αλ. Σιμόνι, Γ. Γαβάκη, Σ. Κούση, Α. Γιαγιά, Γ. Αρβανιτάκη, Γ. Αυτιά, Γ. Μαυράκη, Γ. Σαμπάτ, Αλ. Κοσμόπουλου, Γ. Αναγνωστόπουλου και άλλων που δεν εξιχνιάστηκαν ποτέ.

Σύνδεση

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι οι τελευταίες επιθέσεις σε Βριλήσσια, Ηλιούπολη, Βούλα – με τον τραυματισμό ενός 50χρονου ποινικού το καλοκαίρι – ίσως συνδέονται άμεσα μεταξύ τους και ενδεχομένως σχετίζονται με κύκλο συμφερόντων που αναπτύχθηκαν στη Μύκονο, νησί που αποτελεί τον μεγάλο στόχο (όσον αφορά την προστασία καταστημάτων, τη διακίνηση ναρκωτικών, τις οικοδομικές άδειες και άλλες «μαύρες» επενδύσεις) γνωστών ποινικών της Αθήνας που θεώρησαν ότι τα θύματα στέκονταν εμπόδιό τους. Ακόμη, θεωρείται ότι κύκλο νέων συγκρούσεων και «ανακατατάξεις» προκάλεσε η δολοφονία του πρώην αστυνομικού Σπύρου Παπαχρήστου και του επιχειρηματία Δ. Μάλαμα που φέρονται να είχαν δίκτυο επαφών με πρώην και νυν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Για τον τελευταίο υπήρχε έρευνα της ΕΥΠ και των δικαστικών αρχών, η οποία τον εμφάνιζε ως «αρχηγό» είσπραξης χρημάτων από δεκάδες λέσχες και «ροζ» στέκια προκειμένου να μην πραγματοποιούνται εκεί αστυνομικοί έλεγχοι. Στο σύστημα αυτό, μάλιστα, φέρεται να είχαν ενταχθεί και ποινικοί που έχουν γίνει στόχοι εγκληματικών επιθέσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο